Vincenzo Nibali si letos vybral Tour de France za svůj hlavní cíl a podle toho také vypadá finální osmička vybraná vedením týmu. Vše se soustředí na úspěch Vincenza Nibaliho, který už dříve přiznal, že letos má možná poslední příležitost Tour podruhé vyhrát. 

Kromě Vincenza Nibaliho se na Tour podívají Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Domenico Pozzovivo, Franco Pellizotti, Kristijan Koren, Heinrich Haussler a Sonny Colbrelli. 

V horách budou Nibalimu pomáhat především Domenico Pozzovivo a bratři Izagirreové. Všichni tři jsou letos ve velmi dobré formě. Pozzovivo má za sebou Giro ďItalia, ale podle týmu je připraven pomoci i na Tour. Izagirreové mají za sebou už několik výborných výsledků a vzhledem k tomu, že nejsou specialisty na třítýdenní závody, ale jen na týdenní etapáky, budou na Tour v rolích domestiků. 

Franco Pellizotti je nejzkušenějším mužem sestavy, ve 40 letech už má za sebou tolik závodů, že je přirozeným kapitánem týmu na silnici. Pellizotti v Bahrainu našel nové uplatnění, dříve v Liquigasu a Androni Giocattoli býval lídrem. Loni na Giru byl nejužitečnějším domestikem Vincenza Nibaliho a příležitost dostal i letos ve Francii. 

Na rovinaté etapy jsou připraveni Kristijan Koren, Heinrich Haussler a Sonny Colbrelli. Všichni mají zkušenosti i se severskými klasikami, Haussler patrně největší. Australský cyklista bude pro Nibaliho důležitým parťákem v etapě do Roubaix. Ale také Koren toho na severu Francie odzávodil hodně. Královnu klasik jel už osmkrát. 

Sonny Colbrelli je jedním z nejlepších sprinterů/klasikářů ve světovém pelotonu. Nedávno vyhrál hromadný dojezd v etapě Kolem Švýcarska a uspět může i na Tour de France. Ale hlavním cílem týmu je skončit na pódiu s Vincenzem Nibalim. Colbrelli nebude mít velkou podporu a naopak bude muset sám pracovat pro Nibaliho. 

Tým na papíře vypadá velmi silně, zejména v horách a v klasikářských etapách. Jenže důležitá bude i časovka družstev a v ní se velké zázraky čekat nedají. Kromě Iona Izagirreho není v týmu žádný specialista na časovky a chybět budou Ramunas Navardauskas a Konstantin Sivcov. 

Nibali v týmové časovce ztratí, to je skoro jisté. Ale se sestavou je spokojený: ,,Je to jeden z nejsilnějších týmů vůbec. Budeme konkurenceschopní ve všech terénech, v kopcích i v časovce. Jsem přesvědčen, že pobavíme fanoušky a miliony fanoušků na celém světě sledující Tour." 

Foto Sirotti