Letošní sezóna byla pro Bahrain Victorious historicky nejlepší. Týmu se dařilo i v roce 2018, kdy získal 27 vítězství včetně monumentu Milán - Sanremo díky Vincenzu Nibalimu, ale letos tým posbíral 30 vítězství, mimo jiné na Paříž - Roubaix a Benelux Tour, podařilo se vyhrát dvě etapy na Giro d´Italia, tři na Tour de France a jednu na Vueltě a dobře dopadly i celková pořadí třítýdenních závodů, Damiano Caruso skončil druhý na Giru, Pello Bilbao devátý na Tour de France, Jack Haig třetí na Vueltě a Gino Mäder skončil pátý na Vueltě a získal bílý dres nejlepšího jezdce do 25 let. 

Bahrain Victorious zazářil, ale vedení týmu se nechce nechat ukolébat dobrými výsledky. Bylo potřeba prodloužit smlouvy se všemi lídry. Zůstávají Sonny Colbrelli, Matej Mohorič, Damiano Caruso, Gino Mäder, Pello Bilbao a také Mike Landa. Baskický vrchař má za sebou další neuspokojivou sezónu a už jen stěží ho lze považovat za favorita Grand Tours. V Bahrainu si místo udržel, ale v hierarchii týmu klesl za úspěšnější kolegy. 

Největší hvězdou týmu je klasikář Sonny Colbrelli. Mistr Evropy prodloužil smlouvu o několik let, pravděpodobně do konce roku 2023. Colbrelli je jedním z mála jezdců, kteří za Bahrain jezdí od založení týmu v roce 2017. Získal zde své největší úspěchy, většinu letos. Také Matej Mohorič jezdí za Bahrain už dlouho, v roce 2018 sem přestoupil z UAE Emirates. A získal zde dvanáct vítězství, včetně dvou etap na Tour de France a jedné na Giru. 

Tým si udržel také zkušeného Damiana Carusa, který má za sebou svou nejlepší sezónu života. Čtyřiatřicetiletý Ital vyhrál etapy na Giru a Vueltě a skončil druhý v celkovém pořadí domácí Grand Tour. Doposud byl především domestikem a dokonce i letošní Giro začal jako pomocník Mikela Landy. Jenže Bask spadl a musel vzdát a příležitost dostal Caruso. Landa následně nezvládl ani Vueltu, kde také odstartoval v pozici jedničky týmu, ale Gino Mader a Jack Haig byli silnější. Caruso, Haig, Mader a Bilbao jsou nyní spolehlivějšími lídry než Landa. Přesto se Landa dočkal prodloužení smlouvy o další dva roky. A mělo by mu prospět, že už nebude tolik na očích a nebude záležet jen na něm v celkovém pořadí. Landa umí zajet dobrý výsledek na třítýdenních závodech, ale na pódiu stál jen jednou, před šesti lety byl třetí na Giru. Jako záložní lídr bude platnější. 

Bahrain zatím oznámil jen tři posily. Přijde mladý Polák Filip Maciejuk z kontinentálního celku Leopard, zkušený Luis Léon Sánchez z Astany a Johan Price Pejtersen z Uno-X. Právě dvaadvacetiletý Dán je asi nejzajímavější posilou, protože je novým mistrem světa a Evropy v časovce v kategorii U23. Price Pejtersen je především časovkářem, ale brzo by měl být platný i na jako tempař a pomocník v klasikách. "Moc si vážím toho, že jsem dostal příležitost v týmu Bahrain Victorious. Týmový projekt  a rozvoj je podle mě opravdu zajímavý. Jsem si jistý, že je to správné prostředí pro můj další vývoj a doufám, že společně dosáhneme velkých cílů," říká sám Price Pejtersen. 

Španěl Sánchez patří k nejzkušenějším závodníkům světa, mezi profesionály působí už od roku 2004 a ve 37 letech stále patří ke špičce. Získal dvouletou smlouvu a bude pomáhat lídrům týmu, ale i sám dokáže vítězit. "Je skvělé dostat se do skupiny tak výborných závodníků. Tým chce být jedním z nejlepších na světě a věřím, že dokáže udržet úroveň, na jakou se letos vypracoval," dodává Sánchez.

Od příští sezóny se o to bude pokoušet i Roman Kreuziger. Nejlepší český cyklista se díky přátelství se Sonnym Colbrellim stane jedním ze sportovních ředitelů Bahrainu a na startu nové kariéry dostane skvělou příležitost v jednom z nejlepších týmů: "Jsem rád zpět ve WorldTour. Těším se na novou životní kapitolu. V týmu znám spoustu lidí, ať už závodníků, ale také personálu. Tým má vítězného ducha a budu se snažit pomoci týmu k dobrým výsledkům. Moje motto je prosté - tvrdě pracovat a být profesionálem, v závodě i v životě. Po těch letech v pelotonu jsem si jistý, že to funguje."