Silný vítr bývá na Brugge-De Panne bývá největší překážkou, protože žádné kopce, ani kostky na trati nenajdeme. Dnes však ve Belgii nefoukal dostatečně silný vítr a tak všichni favorité počítali s tím, že se bude dojíždět pohromadě. A přesně to se stalo. Do dlouhého úniku se vydali jen tři cyklisté - Luca De Meester (Bingoal-WB), Victor Vercouillie (Flanders-Baloise) a Thomas Gachignard (TotalEnergies). 

Odstup v pelotonu kontrolovaly týmy favoritů, tedy Alpecin-Deceuninck s Jasperem Philipsenem v roli chráněného jezdce, Soudal Quick-Step s Timem Merlierem, Jayco AlUla s Dylanem Gronewegenem a Bora-Hansgrohe se Samem Welsfordem. Týmy některých velmi rychlých závodníků se ani nemusely zapojit, mezi favority patřili také Nizozemci Fabio Jakobsen (DSM-Firmenich PostNL) a Arvid de Kleijn (Tudor).

Na úzkých silnicích se peloton natahoval a vzadu někteří závodníci odpadali, ale vítr stále nebyl ostatní silný na větší dělení startovního pole. Závodníci se proto na sebe ještě víc tlačili a docházelo k pádům. Únik byl zcela pod kontrolou hlavního pole, Gachignard se sice 23 kilometrů před cílem osamostatnil v čele závodu, ovšem už 10 kilometrů před cílem byl dostižen. 

Následovalo hektická přetahovaná sprinterských vlaků, všechny týmy chtěly být vpředu, ale silnice nebyla dostatečně široká a všichni se dopředu natlačit nemohli. Nakonec žádný tým neměl v dojezdu převahu. V poslední zatáčce došlo k pádu, takže o vítězství spurtovala jen malá skupina, kde však nechyběli oba největší favorité Philipsen a Merlier.

Spurt rozjel jako první Danny van Poppel (Bora-Hansgrohe), který se musel obejít bez Welsforda a proto jel na vlastní výsledek. Za ním se schovávali Merlier a Philipsen a došlo ke kontaktu. U levé bariéry se Merlier pokusil Philipsena zavřít, ten se nechal, opřel se o Merliera a oba museli přestat šlapat. Merlier navíc vytrhl nohu pedálu, sice ji rychle nakopl zpět, jenže Philipsen byl rychlejší a zvítězil. Van Poppel uhájil třetí místo před Jasonem Tessonem (TotalEnergies), pátý skončil Simone Consonni (Lidl-Trek).