Bianchi naposledy dodávalo svá kola týmu BikeExchange v roce 2021 a dříve Jumbo-Visma. Návrat do WorldTour je pro značku zaměřenou především na závodní a sportovní kola důležitým krokem a zároveň to zanmená, že Canyon nebude m,ít ve WorldTour trojí zastoupení. Canyony budou v roce 2023 sedlat týmy Movistar a Alpecin - Deceuninck.

"Tým Arkéa-Samsic v posledních letech prokázal růst a dosáhl stanovených cílů. Stabilní prostředí a mezinárodní zásah jsou dva faktory, které považujeme za rozhodující, a v příštích letech chceme pomoci dosáhnout nových cílů a mít dobré zastoupení ve WorldTour," říká Fabrizio Scalzotto, ředitel Bianchi. Partnerství s týmem Arkéa-Samsic je pro Bianchi strategicky důležité i z hlediska upevnění pozice na klíčovém francouzském trhu. Tým bude úzce spolupracovat s Bianchi, aby se prostřednictvím komunikačních a společných marketingových iniciativ přiblížil publiku uživatelů a fanoušků.


Závodníci budou moci jezdit na několika modelech z produktové řady Bianchi. Především na novém aerodynamickém modelu Oltre RC, dále na vrchařském modelu Specialissima a časovkářském speciálu Aquila a v cyklokrosu na kole Zolder Pro, který naposledy sedlal Wout van Aert.  

"Jsem rád, že mohu spojit náš tým s tak slavnou značkou kol, jako je Bianchi. Bianchi se zapsalo do historie našeho sportu zlatým písmem se slavnými jezdci - měl jsem možnost závodit mezi profesionály na těchto kolech. Bianchi s námi chce také vyvíjet a vylepšovat své produkty, jako je například nový model Oltre RC, a to v úzké spolupráci s našimi technickými pracovníky a profesionálními jezdci," říká generální ředitel týmu Arkéa-Samsic Emmanuel Hubert.

Arkéa-Samsic bude používat kompletní výbavu Shimano, včetně zapletených kol. V komponentech se pro Francouze skoro nic nemění. Časovkářská kola jsou vybavena koly a disky Vision. Kokpity pro Aquilu a Specilissimu dodá Vision/FSA, pláště Continental, sedla Selle Italia, košíky a bidony Elite a gps počítače Wahoo.