Mikel Landa potvrdil, že Tour de France se v jeho kalendáři na rok 2023 objevuje jako hlavní výzva, a nikoli Giro d'Italia, jako tomu bylo letos: „Trasa příští Tour se mi líbí mnohem víc. Kromě toho, že je to Tour, se mi líbí, protože má méně časovek a mají vymyšlenou hodně hornatou trať. Navíc mě hodně motivují úvodní etapy v Baskicku. Jsou to naše cesty, s našimi fanoušky a bude to pro nás něco historického. Když to zažijete jako jezdec, ježí se vám vlasy na hlavě, takže motivace bude dvojnásobná. Zkusím si to užít a využít jako výhodu.“

Mikel Landa, 3. místo na Il Lombardia

Pello Bilbao má také jasno o svém kalendáři a výzvách: odstartuje v lednu na Santos Tour Down Under (2.UWT) v Austrálii a začátkem března by měl jet Strade Bianche. Později přijdou na řadu Baskicko (2.UWT) a ardenské klasiky Valonský šíp a Lutych, a právě na tyto závody chce zaměřit hlavní pozornost. Bylo také rozhodnuto, že pojede na Tour de France.

Pello Bilbao, 2. etapa Tour of the Alps

Bilbao měl skvělou sezónu, nejlepší v jeho dosavadní kariéře, a rád by na ní příští rok navázal. 32letý rodák z baskické Guernicy jel osm etapových závodů včetně Gira a toto je jeho bilance: Valenciana (2.Pro) 13., UAE Tour (2.UWT) 3., Tirreno (2.UWT) 9., Baskicko (2.UWT) 5., Tour of the Alps (2.Pro) 4., Giro 5., Okolo Polska (2.UWT) 3. a Okolo Německa (2.Pro) 2. místo. Během nich vyhrál tři etapy. Krom toho jel ještě i tři klasiky nejvyšší úrovně: Strade Bianche 5., GP Québec 12. a GP Montréal 9. místo. Famózní bilance, které chybí jediné: vyhraný etapák.

3. etapa Itzulia Basque Country (viz také titulní snímek)