loading...

Na bahnité trati v Mladé Boleslavi byl Boroš jasným favoritem a už v první okruhu se dostal do čela společně se svým týmovým kolegou Adamem Ťoupalíkem. Jenže zatímco Ťoupalík měl problém s technikou i s pády a z boje o titul záhy vypadl, zkušený Boroš si suverénně dojel pro titul a dres s českou trikolórou. 

Boroš neměl jediný větší problém a nikdo ho neohrožoval. Ve druhé okruhu odskočili společně s Ťoupalíkem všem ostatním soupeřům, mezi který vypadal nejlépe teprve devatenáctiletý silniční profesionál Matyáš Kopecký z týmu Novo Nordisk. Kopeckému se také nevyhnuly technické problémy, ale stále bojoval medailové umístění. Ťoupalík měl ještě o něco méně štěstí a ve třetím okruhu musel dlouho běžet do depa pro nové kolo. Propadl se na šesté místo a do boje o medaili už se nedostal. 

„Dnešní trať nebyla vůbec jednoduchá a s množstvím bahna na ní ten šestý titul nebyl zadarmo. Musím ale říct, že mi seděla. Snažil jsem se po celou dobu držet svoje tempo a neudělat žádnou chybu. Nyní mě čeká přesun do Španělska, poslední dva svěťáky a potom už mistrovství světa, kde věřím, že budu bojovat o desáté místo,“ řekl Boroš po dojezdu. 

Druhý v tu chvíli jel Jakub Říman a držel se až do posledního okruhu, jenže v závěru. byl lepší Kopecký a dojel si pro stříbro. Říman si dojel pro bronz, svou první medaili v elitní kategorii. Čtvrtý skončil další mladík, bajker Jan Zatloukal, pátý skončil Ťoupalík a šestý Matyáš Fiala. 



Zemanová si poradila i s Julií Kopecky 

Závod žen o titul byl o něco dramatičtější. Julia Kopecky se snažila co nejdéle udržet loňské mistryně, ale postupem času se projevilo více zkušeností a specializace Zemanové a zvítězila s téměř minutovým náskokem. Na třetím místě dokončila všestranná Nikola Bajgerová, primárně silničářka. 

O tituly se jelo i mezi juniory a juniorkami. V závodě juniorů zvítězil Jakub Kuba z Dukly Praha a porazil největšího favorita Václava Ježka. A nebylo to vůbec těsné, Kuba byl lepší o 39 sekund. Triumf pražské Dukly potvrdil v cíli třetí Ondřej Novotný. Nejlepší juniorkou se stala Eliška Hanáková, která porazila Vandu Dlaskovou a Karlu Novákovou.