Filippo Ganna byl největším předstartovním favoritem Tour de Wallonie (2.Pro) a to proto, že součástí pětietapového závodu byla dlouhá jen mírně zvlněná časovka a čtyři etapy klasikářského profilu. Ganna dokonce vyhrál hned úvodní etapu ve spurtu hlavního pole, ale to rozhodující přišlo dnes.

33 km dlouhou jízdu na čas vyhrál s náskokem 8 vteřin na svého kolegu a aktuálního britského šampiona v časovce Joshuu Tarlinga a 30 vteřin na dalšího spolujezdce Connora Swifta. Teprve čtvrtý v pořadí Brent Van Moer byl z jiného týmu než Ineosu. Belgičan z Lotto Dstny ztratil 36 vteřin, pátý Daan Hoole z Lidl-Trek 50 vteřin atd. 

A jelikož dosud se průběžné pořadí určovalo především podle zisku bonusových vteřin, tak dnešní časy udělaly propastnou mezeru mezi jezdci Ineosu a zbytkem startovního pole. Čtvrtý v pořadí Van Moer má odstup 43 vteřin, ale pátý Xandro Meurisse z týmu Alpecin-Deceuninck už 1:43 atd.

Když vezmeme v úvahu, že britský celek tady má i další výborné závodníky, tak nějaká zásadní změna v zítřejší etapě, byť profilově nejnáročnější, je jen minimálně pravděpodobná.