Jim Ochowicz sháněl nového sponzora pro svůj tým BMC už hodně dlouho a nakonec se dohodl s Dariuszem Milkem, majitelem společnosti CCC. Ta v současnosti sponzoruje polskou profesionální kontinentální sestavu CCC Sprandi Polkowice, kde závodí Michal Schlegel a František Sisr. 

Podle Ochowicze nedojde ke spojení obou týmů, ale přestoupit by mělo několik závodníků z CCC Sprandi Polkowice. Polský tým vedený Piotrem Wadeckim proto pravděpodobně zanikne a Wadecki a několik závodníků se přesune k Ochowiczovi.

Dariusz Milek dlouhá léta podporuje polskou cyklistiku. Kromě týmu CCC Sprandi Polkowice, sponzoruje i národní tým a v minulosti podporoval i tým horských kol v čele s Majou Wloszczowskou. CCC je řetězec obchodů s obuví, velmi známý i v České republice. Milek plánuje expanzi do dalších zemí, především na západě Evropy, proto se odhodlal navýšit investice do sportu. Přesto by rozpočet nového týmu neměl dosahovat výše rozpočtu týmu BMC. 

Ochowicz zatím potvrdil prodloužení smlouvy s Gregem Van Avermaetem, který získal tříletý kontrakt a bude lídrem pro klasiky. Lídra na Grand Tours tým mít v příštím roce nebude. Richie Porte už se prý dohodl s Trek-Segafredo, Rohan Dennis míří do Bahrain Merida a Tejay van Garderen do EF-Drapac. 

Ochowicz vlastní licenci WorldTour i na další rok a tým, který zatím nemá oficiální jméno, bude i nadále patřit k celkům WorldTour. Kromě názvu týmu je nyní neznámý i dodavatel kol. BMC odchází a Ochowicz hledá náhradu. CCC Sprandi Polkowice jezdí na kolech Guerciotti a tato firma si pravděpodobně nemůže dovolit sponzorovat celek WorldTour. Mluví se o Giantu, který končí v Sunwebu. 

Vedení týmu musí hledat i nové závodníky, když opory BMC, jako jsou Porte, Dennis, ale nejspíš i Stefan Küng, Damiano Caruso a další odcházejí. Pro české fanoušky bude nejzajímavější, zda se do týmu dostanou Michal Schlegel a František Sisr, či nějací jiní čeští cyklisté, například mistr republiky Josef Černý v CCC Sprandi Polkowice už závodil. Přednost nejspíš budou mít Poláci. Schlegel je stále mladý a talentovaný závodník a přestup o kategorii výše by neměl být problém. František Sisr je zase jediný český cyklista, který letos vyhrál mezinárodní závod. Na jaře zvítězil na Ronde van Drenthe v Nizozemsku. 

Foto Sirotti