Když jsme v předešlém reportu psali, že na Volta ao Alentejo (2.2) je Caja Rural-Seguros RGA jediným celkem z druhé divize a že si zatím dělá se závodem, co chce, tak to ve třetí etapě ještě zvýraznil.

Na 168 km sice zvlněný terén, ale pouze 1763 výškových metrů, navíc většina situována do první části etapy. Sprinterům tedy komplikovalo situaci pouze stoupání s vrcholem necelých 20 km před cílem (1,6 km, 6,2%), ale nakonec se nijak významnou překážkou nestalo a čas vítěze obdrželo 90 lidí.

Nejenže Dan etapu jasně vyhrál, ale tým obsadil i druhé a prostřednictvím Tomáše Bárty i čtvrté místo!

Daniel Babor: „Ráno jsme naplánovali etapu a mluvili o důležitosti poslední zatáčky. Tým se rozhodl pracovat pro mě s tím, že bych měl vjet do poslední zatáčky jako první, což se podařilo. Poslední stoupání bylo také klíčové, protože tam bylo mnoho útoků, a i když jsem trochu trpěl, dokázal jsem ve skupině vydržet. Samozřejmě musím poděkovat celému týmu, všichni odvedli sto procent" 

433878919_919778713482045_6120475930806301171_n.jpg

Settimana Internazionale Coppi e Bartali měl na programu 151 km dlouhou etapu, při níž se 5x absolvovalo cílové stoupání (2,7 km, 6%), přičemž cíl byl umístěn v jeho úvodní, nejprudší části: 0,8 km, 9,2%!

Terén šitý na míru Adamu Ťoupalíkovi, který sem přijel jako lídr týmu TDT-Unibet a ve skvělé formě.

Vše podstatné se skutečně odehrálo v samém závěru. V posledním kompletním kopci odjel Marco Brenner (Tudor), kterého stíhala zhruba 20členná skupina vedená čtyřmi jezdci Lotto Dstny. Jejich zásluhou byl dostižen, jenže hned nato zaútočil Archie Ryan (EF Education-Easy Post).

V posledních stovkách metrů se na čele stíhačů v prudkém sklonu cílového stoupání objevil Adam Ťoupalík a náskok irského mladíka mocně stahoval. Jenže v kratičké cílové rovince mu přeci jen trochu došlo, takže nejenže nestihl dosáhnout na etapu, ale těsně před cílovou čárou ho předjel nováček v týmu Lotto Dstny Jenno Berckmoes.

GJSwq8MXYAAG3I8.jpg

Adam postoupil v průběžném pořadí na 7. místo. Vede i nadále Koen Bouwman (Visma-LaB), Ryan poskočil na druhé místo, třetí je Diego Ulissi (UAE Emirates).