Šlo hladký závod, tzn. nebodovalo se při průjezdech jednotlivých kol. Vítěz posledního okruhu bral vše. Jelo se 15 okruhů, což představovalo sumu 48 km, na mírně zvlněné trati. Startovaly týmy, které jely o víkendu South Aegean Tour, pouze s tou změnou, že jeden tým mohl postavit jen čtyři lidi.

ATT Investments reprezentovala čtveřice Heming, Klabouch, Petruš a Štoček. Tufo Pardus nastoupilo v sestavě Jelínek, Kovařčík, Petr a Pszczolarski.

Hodně se závodilo, odjížděly větší i menší skupinky, konečný průměr se pohyboval kolem 48 km/hod. Před finišem se ale vše sjelo a došlo na hromadný spurt. V něm se prosadila na první místo letošní posila ATT Investments Mika Heming.

Úspěch českých cyklistů podtrhl na druhém místě loni ještě junior Marek Jelínek, o něhož se v posledních okruzích perfektně postaral Wojciech Pszczolarski, takže Marek, který do prostějovského týmu přišel letos z Favoritu Brno, mohl uplatnit svou největší přednost.

Třetí místo patří cyklistovi z kanadského kontinentálního Yoeleo Test Team p/b 4Mind. Jde o multinárodní celek, který se nesoustřeďuje na mladé závodníky. Na soupisce pro letošní rok figurují Kanaďané, Francouzi, Norové, Američan, Brit i Hondurasan. Ve věku do 23 let jsou tu pouze tři závodníci.

Po Chorvatsku, odkud ATT Investments přivezl 40 UCI bodů, a po South Aegean Tour, kde se druhé skupině tohoto českého kontinentálního týmu mimořádně zadařilo, jde o další výborný výsledek. 

Naopak v případě cyklistů Tufo Pardus Prostějov, kteří se výsledkově v první řeckém etapáku příliš neprosadili, jde o motivační vzpruhu do dalších řeckých závodů z kalendáře UCI. Tím dalším je International Rhodes Grand Prix, který se jede tuto neděli.