Češi nastoupili v sestavě Mathias Vacek, Petr Kelemen, Karel Vacek, Jakub Ťoupalík, Tomáš Kopecký a Filip Řeha, který na poslední chvíli nahradil Vojtěcha Řepu, jenž si vybojoval nominaci na španělskou Vueltu, začínající den po startu l´Aveniru.

Úvodní dějství ovládli Nizozemci, jimž na absolvování trasy stačilo 3:51 min., což představovalo průměrnou rychlost 60,779 km/hod.

"Jsem zastáncem toho jít od každého závodu s těmi nejvyššími možnými ambicemi. Naším lídrem na celkové pořadí je Mathias Vacek. Cílem je konečné pódium. S umístěním do desítky však budeme také spokojeni. Zálusk máme i na nějakou etapu," řekl před startem této malé Tour de France pro mladé jezdce reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Zítra je na pořadu první etapa dlouhá 122 km s převýšením 866 metrů, takže jen mírně zvlněná. V jejím průběhu je vypsána na 39. km i jedna vrchařská prémie 4. kategorie. O 15 km dál pak jediná sprinterská prémie.

Etapák z pohledu profilové obtížnosti bude postupně gradovat. Po 7 dějstvích a dnu volna vše vyvrcholí od pátku do neděle příští víkend třemi mimořádně náročnými horskými etapami, z nichž všechny končí na vrcholech stoupání.

Zatímco většinu etap lze sledovat přes webové stránky závodu, tak závěrečné dvě etapy má na programu Eurosport.

Prolog dokončili na 2. místě se ztrátou 4 sekund Norové.

Výsledky.