Tým Boels - Dolmans přišel se zajímavou a nečekanou zprávou. Dvě největší opory dlouhodobě nejúspěšnějšího ženského celku už brzo skončí se závoděním. Anna van der Breggen a Chantal Blaak vyhrály v dresu Boels - Dolmans mnoho velkých závodů. Van der Breggen dvakrát zvítězila na Giro d´Italia, pětkrát na Valonském šípu, dvakrát na Lutych - Bastogne - Lutych a vyhrála i Kolem Flander. Chantal Blaak triumfovala na Amstel Gold race, Omloop Het Nieuwsblad, Gent - Wevelgem a dalších závodech. 

Obě však u týmu zůstanou. Anna van der Breggen se v příštím roce zaměří na obhajobu olympijského zlata a poté stráví tři roky na pozici sportovní ředitelky. Chantal Blaak bude závodit až do jara roku 2022 a následně se také stane sportovní ředitelkou. "Jsme rádi, že můžeme oznámit nějaké pozitivní zprávy. Van der Breggen a Blaak, které pomohly utvářet naši DNA v posledních několika letech, jsou špičkové cyklistky a budou členkami týmu na další dlouhou dobu a pomohou týmu dále růst ve vedoucích pozicích," říká Erwin Janssen, manažer sestavy Boels - Dolmans. 

Boels - Dolmans od příštího roku získá nového sponzora, společnost SD Worx. Tak se také bude jmenovat. "Jako tým se chceme zlepšovat každý rok a musíme vylepšovat vedení, výživu, materiální vybavení, tréninky a mnohem více. Umožnit dvěma nejlepším cyklistkám postoupit do vedoucí role je v ženské cyklistice revoluční krok. Naprosto věříme tomu, že se díky nim ještě zlepšíme," dodává Danny Stam, ředitel týmu.    

"Olympijské hry v Tokiu jsou pro mě velkou výzvou a velkým důvodem, proč pokračovat se závoděním i v příštím roce. Chci ukončit kariéru po celé sezóně, zejména po tomto roce, který je kvůli pandemii skoro celý ztracený. Mám velkou motivaci jezdit ještě jeden rok," vysvětluje Anna van der Breggen. "Byla jsem nadšená z nabídky týmu. Postupně jsem uvědomila, že chci ve svém životě nové cíle. V roce 2021 dám ze sebe vše na kole a poté se soustředím na novou práci. Chci pomoci našim závodnicím se zlepšit."

Také Chantal Blaak dostala nabídku pokračovat v týmu v nové roli. Mistryně světa z roku 2017 to bere jako kompliment: "Jezdím za tento tým šest let a cítím se tu jako doma. Myslím, že je to velká příležitost. Můžu pokračovat ve spolupráci s Annou jako sportovní ředitelka SD Worx. V ženské cyklistice to není běžné. Víme, že se musíme postupně zlepšovat, protože konkurence se zvětšuje. Chceme zůstat týmem číslo jedna na světě."