Na třetí pokus už se tým Bahrain Victorious nenechal zaskočit. Po dvou neúspěšných stíháních uprchlíků si Bahrain poradil s únikem dvojice Loic Vilegen (Intermarché -Wanty - Gobert) a Omer Goldstein (ISN) a dovezl Sonnyho Colbrelliho (Bahrain Victorious) do cílové rovinky.  

Více tým sprinterů udržovalo rozestup mezi vedoucí dvojicí a pelotonem malý, aby nedošlo k nečekanému úspěchu uprchíků jako v prvních dvou etapách. Kromě týmu BORA - hansgrohe vedoucího Lukase Pöstlbergera pomáhaly také celky Deceuninck - Quick-Step a Trek - Segafredo. Únik dostal pouze dvě minuty náskoku a bylo docela brzy jasné, že tentokrát jim to nevyjde. 

Smůlu měl Mads Pedersen (Trek - Segafredo), který společně se Santiagem Butraigem (Bahrain Victorious) spadl a musel vzdát. 50 kilometrů před cílem měli Goldstein a Vliegen pouze minutu náskoku a bylo jasné, že v úniku až do cíle nevydrží. Problémy postihl Guillaumea Martina (Cofidis) 15 kilometrů před cílem. Francouzský vrchař se dokázal vrátit do hlavního pole s pomocí svých týmových kolegů, ale peloton před cílem zrychloval a natahoval se a pro Martina a Cifidis bylo těžké udržet se. 

Závěr etapy stoupal a vytvořil dobrou pozici pro odolného Colbrelliho. Deceuninck - Quick-Step a Jumbo - Visma v závěru převzal tempo pelotonu, ale sprint záhajil  Alex Aranburu z Astana - Premier Tech a rozjel spurt Colbrellimu, který vycítil příležitost a dojel si pro vítězství. Druhý skončil Aranburu a třetí překvapivě Američan Brandon McNulty (UAE Emirates).  

Colbrellimu to na vedení v celkovém pořadí nestačilo, ztrácí 2 sekundy na Lukase Pöstlbergera. Navýšil aspoň vedení v bodovací soutěži, nejlepší vrchařem zůstává Matt Holmes (Lotto Soudal) a nejlepším mladým závodníkem Ilan Van Wilder (DSM).

„Jsem z toho vítězství šťastný. Poslední kilometry byly velmi náročné. Michal Kwiatkowski rozjel dojezd a poté Aranburu zahájil sprint. Dokázal jsem se dostat za něj a jsem velmi rád, že jsem to dotáhl až do cíle. Bylo to těžké, ale také jsem velmi šťastný,“ řekl Colbrelli v televizním rozhovoru po dojezdu etapy.