Italská značka, která už je dlouho známá svými „cyklokufry“ a taškami, vstoupila do světa cyklistických brýlí v roce 2019 a okamžitě to byl průlom. V roce 2020, po necelém roce, brýle Scicon vyhrály Tour de France s Pogačarem a další rok pak vítězství obhájily. Kromě stáje UAE Team Emirates je vozí například týmy Israel Premier Tech s Froomem, Bike Exchange Jayco se Simonem Yatesem nebo Astana s Nibalim.

Cyklistické brýle se za 10 let hodně změnily. Zvětšily se, aby lépe chránily obličej, výrobci začali používat sférická skla. Scicon to přesně pochopil. Až si je zkusíte, zjistíte, že jsou výborné i pro „obyčejného“ cyklistu, kterému umožní ostré vidění v jasných barvách. A to nejen na silničce, když svítí slunce, ale i na mtb, když bude třeba pršet.

Absolutní špičkou v nabídce brýlí jsou modely SCICON Aerotech XL, Aeroshade Kunken nebo Aerowing. Mají plně přizpůsobitelná nosní sedla Flexfit™, která umožňují individuální přizpůsobení podle velikosti obličeje. Také velké zorné pole, nejlepší ochranu ve své třídě, pružné a nastavitelné stranice a úplnou ergonomickou přizpůsobivost.

Samozřejmostí je sférické sklo, systém výměnných skel a zvýšený kontrast. Sklo je odolné proti nárazu a brýle mají i různé barevné varianty rámu a skel.

Společnost Scicon byla založena v roce 1980 v garáži poblíž Bassano del Grappa v srdci italského cyklistického průmyslu, aby pomohla profesionálním cyklistům cestovat se svými koly. Tašku Scicon měli nebo mají Moser, Cipollini, Pantani, Indurain, Boonen, Froome, Contador, Nibali, Sagan… Časem pak přišla nejenom s brýlemi, ale i s oblečením. Aktuálně nás baví kolekcí cyklistických dresů NASA, inspirovanou inovativností americké vesmírné agentury.