Vacek (Lidl-Trek) vyrazil do dlouhého úniku v prvním okruhu společně s Maurim Vansevenantem (Soudal Quick-Step), Gianmarcem Garofolim (Astana Qazaqstan) a Davidem Lozanem (Novo Nordisk). Když byli uprchlíci po 140 km dostiženi, Vackova směna neskončila. Stále měl dost sil, aby pomohl týmovým kolegům na čele pelotonu. Až 32 km před cílem si z hlanvího pole definitivně vystoupil. 

Zdálo se, že hromadnému dojezdu už nemůže nic zabránit, přesto se o to někteří závodníci pokusili. V předposledním okruhu zaútočil Ben Healy (EF Education-EasyPost), ale peloton neroztrhal a samotnému se mu ujet nepodařilo. 

Útoky nevyšly 

Tým AG2R Citroen rozjel obhájci vítězství Benoitu Cosnefroyovi pozici do posledního stoupání v závěrečném okruhu, méně než 4 km před cílem. Francouzův útok byl dynamický a získal pár sekund náskoku, ale cyklisté v pelotonu nepanikařili a 2 km před cílem nastoupil Neilson Powless (EF Education-EasyPost), dojel Cosnefroye, ale ani on neodjel. 

Kilometr před cílem vedl peloton Ion Izagirre (Cofidis), který měl za sebou svého lídra Victora Lafaye. Do čela se vzápětí posunuli jezdci Jumbo-Visma a rozjížděli spurt pro Christopha Laporteho. Francouz ovšem neměl síly na slušný závěr a dostali se před něj silnější závodníci, především Corbin Strong z Israel Premier Tech. 

Už se zdálo, že si Strong dojede pro první velké vítězství, jenže zezadu se rychle přibližoval Arnaud De Lie (Lotto Dstny). Mladý Belgičan přitom neměl vůbec dobrou pozici, když se vpředu začalo spurtovat, De Lie byl minimálně o 15 pozic zpět, přesto se dostal dopředu a s převahou si dojel pro své zatím největší vítězství.