18. etapa byla předposlední příležitostí pro spurtery. A velkou příležitostí pro týmy Groupama-FDJ a UAE Emirates a jejich sprintery Arnauda Démara (Groupama-FDJ) a Alexandra Kristoffa (UAE Emirates). A právě tyto dva týmy nejvíce pracovaly na čele pelotonu a nenechaly uprchlíky ovládnout etapu. 

Ujela velmi silná skupina pěti cyklistů: Niki Terpstra (Quick-Step Floors), Luke Durbridge (Mitchelton-Scott), Mathew Hayman (Mitchelton-Scott), Guillaume Van Keirsbulck (Wanty Groupe Gobert) a Thomas Boudat (Drect Energie). Sestavy UAE Emirates a Groupama-FDJ si uvědomovaly jejich sílu a nedaly jim ani dvě minuty náskoku. 

Uprchlíci byli dostiženi už na poslední vrchařské prémii 15 kilometrů před cílem a několikrát závodníků se pokoušelo uniknout, ale neúspěšně. Vše směřovalo ke spurtu. V něm měl nejlepší podporu Arnaud Démare a taky jí využil a vyhrál svou druhou etapu na Tour v kariéře. Těsně druhý dokončil Christophe Laporte (Cofidis) a s větším odstupem třetí Alexander Kristoff. Mistr Evropy si musel v dojezdu poradit sám, ale nevyšlo mu to, nebyl na dobré pozici, musel objíždět soupeře a přišel o velkou příležitost. Na čtvrtém místě dojel další Nor Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). 

Peter Sagan (BORA-hansgrohe) se po včerejším pádu necítil dobře a do sprintu se nezapojil. Přesto dojel na osmém místě. 

V celkovém pořadí se nic nezměnilo. Stále vede Geraint Thomas (Sky). V bodovací soutěži je suverénně první Peter Sagan. Stejně je na tom Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) ve vrchařské soutěži. Pierre Latour (AG2R La Mondiale) zůstává vedoucím mužem soutěže do 25 let. 

Nejaktivnějším závodníkem etapy by vyhlášen Luke Durbridge. Nairo Quintana (Movistar) měl pád, ale dokázal se vrátit do pelotonu a dokončil v čase vítěze. 

Foto Sirotti