Český pohár Plzeňský kraj se koná o prvním květnovém víkendu, tedy 4.-5.5.2024 na tratích, které se nacházejí kilometr za Městem Touškovem. V Městě Touškově se pošesté sjedou elitní bajkeři, v čele s Ondřejem Cinkem, Jitkou Čábelickou a domácí závodnicí Adélou Holubovou. Kromě českých jezdců vyhlížíme příjezd i jezdců ze zahraničí, kteří si chtějí vyjet poslední body do olympijské kvalifikace. Elitní závody bude řídit anglická rozhodčí Neil Simpson spolu se šesticí českých UCI rozhodčích.

Diváci jsou zváni, trať je pro ně dostupná zdarma.
Okruh pro elitní kategorie měří 4 100 m, s převýšením 155 m a letos ho pořadatelé obohatili o pár novinek. Žáci změří síly na okruhu dlouhém 2 500 m s převýšením 70 m. Délky závodů jsou úměrné věku, nejdelší závod, jede kategorie Elite, kdy se nejrychlejší jezdci dostávají do cíle s časem kolem 1:20 h. Závody se jedou, jak v sobotu, tak v neděli. Program, ale začíná v pátek odpoledne začínají oficiálními tréninky.

„Trať jsme přes zimu doladili, dvě samostatná depa jsme stáhli do jednoho oboustranného a přibyla další technika. Cesty vyschly, dosekáváme areál, parkoviště, aby vše bylo od středy připravené,“ pochlubil se šéf tratě Milan Polívka.

A na co se těšit? Ve středu 1. 5. se na tratích koná regionální závod – VELKÁ CENA MĚSTA TOUŠKOVA, závodníci si tak mohou vyzkoušet trať v maximálním výkonu před víkendem. Od prvního máje bude pro všechny nachystaná výborná kuchyně, kde si každý vybere. Připravena jsou lehká jídla pro závodníky, sladká jídla pro mlsné jazýčky, doprovod může zavítat na grilovaná masa či klobásky. Po celý víkend najdete v zázemí italskou kávu či plzeňské pivo. V sobotu večer se uskuteční koncert kapely Michal tučný Revival.

plakat.jpg