V průběhu etapy se hodně závodilo, vznikalo hodně pokusů o únik, v nich se objevovali i čeští cyklisté, ale když v závěru došlo na lámání chleba, tak už nestačili. Vyhrál 20ti letý Francouz Alex Baudin ze Swiss Racing Academy před 21letým Ekvádorcem Haroldem Lopezem z development týmu Astany a 19ti letým Švýcarem Fabio Christenem z development týmu EF Education.

Jan Kašpar z ATT Investments coby nejlepší z Čechů měl na 40. místě ztrátu 1:06 min. a je také nejlepším Čechem v průběžné klasifikaci na 39. pozici. Petr Kelemen dnes dorazil do cíle na 49. místě a ze 4. místa se propadl až na 44.

Je ale součástí týmu, který tu dominuje, když v prologu bral druhé místo, následující dvě etapy vyhrál a díky vyrovnanosti vede suverénně týmovou soutěž. Co mu ale chybí, je dres pro vedoucího závodníka, který díky včerejšímu úniku a dnešnímu výkonu udržel 20ti letý Američan Matthew Riccitelo z Hagens Berman Axeon. Před zítřejší poslední etapou, u níž je předpoklad, že skončí hromadným finišem, má náskok na Baudina 15 sekund.

S ohledem na profil zítřejší etapy chce ATT Investments vsadit opět na sprinterské schopnosti Tomáše Bárty. Chuť mají o to větší, že jejich kolegové dnes v Řecku začali dvouetapový závod velmi dobře.