Souboj o vítězství v etapě svedli Tom Dumoulin (Sunweb) a Chris Froome (Sky). Mistr světa byl jen o sekundu rychlejší, ale dlouho po cíli nebylo jasné, kdo vlastně vyhrál, protože časomíra nefungovala správně a ani Dumoulin s Froomem chvíli nevěděli, kdo z nich zvítězil. 

Největším poraženým etapy je rozhodně Primož Roglič (LottoNL Jumbo). Slovinec v časovce v porovnání s Chrisem Froomem a Tomem Dumoulinem propadl. Ztratil 1:12 a celkově obsadil čtvrté místo s odstupem 58 sekund na Chrise Frooma. 

Geraint Thomas byl nejrychlejší na prvních dvou mezičasech, ale v závěrečné části už neriskoval a nakonec skončil třetí se ztrátou 14 sekund. Což mu ale vůbec nevadilo, protože poprvé vyhrál celou Tour de France. Pro Sky je to čtvrté vítězství na závodech Grand Tours v řadě a celkově šesté vítězství na Tour de France se třemi různými závodníky. 

Pořadí se měnilo po časovce i na dalších místech první desítky. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) zajel vynikající časovku, ztratil 1:56 a posunul se před Mikela Landu (Movistar), který naopak hodně zklamal. Bardet je šestý celkově, Landa sedmý a páté místo bez problémů udržel Steven Kruijswijk (LottoNL Jumbo). 

Daniel Martin (UAE Emirates) zajel slušnou časovku a skončí osmý celkově. Ale kromě tohoto úspěchu a vítězství v etapě si irský cyklista odveze i ocenění pro nejaktivnějšího závodníka celé Tour. Na deváté místo se před Naira Quintanu (Movistar) dostal Ilnur Zakarin (Katusha Alpecin). 

Pierre Latour (AG2R La Mondiale) si v Paříži půjde pro bílý dres nejlepšího závodníka do 25 let a domácí fanoušci budou moci na Champs Elysées zatleskat i dalšímu Francouzi, nejlepšímu vrchaři Tour Julianu Alaphilippovi (Quick-Step Floors). 

Peter Sagan (BORA-hansgrohe) se pošesté stane vítězem bodovací soutěže a nejlepším týmem je španělský Movistar. Sázka na tři lídry se Movistaru vyplatila aspoň v této soutěži. 

Foto Sirotti, Team Sunweb