Český výrobce cyklistického oblečení Kalas Sportswear spouští prodej originálních replik dresů hradecké stáje se startem nové závodní sezóny. Podle zástupce firmy a bývalého závodníka World Tour Františka Raboně jde o unikátní krok ve spolupráci s týmem. „Jdeme společně do třetí sezóny a rozhodli jsme se tímto způsobem přiblížit závodníky k fanouškům. Věříme, že naše nabídka zaujme fanoušky týmu Elkov Kasper a týmové cyklistické dresy využijí i při podpoře jezdců při ŠKODA AUTO mistrovství v silniční cyklistice v Opočně, které se uskuteční v jejich skoro domácím prostředí. Zatím jsme prodávali jen repliky českých a britských národních dresů, o které je takový zájem, že skoro nestíháme vyrábět. Na domácí týmové úrovni jde ale o úplnou novinku a doufáme, že situace bude stejná,“ popsal Raboň záměry společnosti.

Podle výrobce přitom nejde o obyčejná trika s potiskem. „Dres i kraťasy kvalitou odpovídají závodním standardům,“ ujistil František Raboň, pro kterého jde o srdeční záležitost, protože v barvách královéhradeckého klubu 4 sezóny působil.

Jan Bárta

Pro sportovního ředitele týmu Vladimíra Vávru jsou vizibilita týmu a jeho partnerů i kontakt s fanoušky klíčové: „Zkrátka čím víc jsme na očích, tím je to pro nás lepší. Zvyšuje se prestiž týmu i sebevědomí samotných kluků.

Kalas Sporstwear obléká také národní týmy České republiky a Velké Británie, nebo jezdce belgické profesionální stáje Alpecin-Fenix s lídrem Mathieu van der Poelem. V polovině června si v Opočně mistrovské dresy od táborského výrobce oblečou i šampióni ze společného česko-slovenského ŠKODA AUTO mistrovství v silniční cyklistice.

Jakub Otruba

Závodní sezónu otevřel Kaňkovský 7. místem

Krom novinek pro fanoušky tým potěšila i zpráva o posunu v rankingu UCI. Královéhradecká stáj je aktuálně na 2. místě žebříčku UCI Europe Tour. „Pro nás je to ze sportovního hlediska velmi pozitivní skutečnost, protože z tohoto postavení na žebříčku automaticky vyplývá, že pořadatelé mezinárodních závodů 2. kategorie mají povinnost nás zvát,“ popsal výhody Vávra. „Je na nás, které starty si vybereme a jak si poskládáme náš kalendář. Nemusíme se nikomu přizpůsobovat.

Členové stáje mají aktuálně za sebou už dva starty v závodech UCI - jednodenní Umag Trophy a Poreč Trophy. Chorvatský blok zakončí etapový závod Istrian Spring Trophy. „Závod byl hrozně nervózní a tomu odpovídalo i množství pádů. Ani já jsem se jednomu nevyhnul. Naštěstí se mi podařilo dojet zpátky do pelotonu a poté, co tři kilometry před cílem přišel další hromadný pád, jsem zůstal na čele z týmu sám. Ve spurtu z toho bylo 7. místo,“ řekl po Umag Trophy Alois Kaňkovský, který si tak připsal nejlepší umístění z českých závodníků. Kaňkovskému se dařilo i v Poreči, kde skončil na 17. místě. „Tyto závody nejsou tradičně o výkonnosti, ale o rozjetí se v závodním pelotonu a závěrečném spurtu. Výsledky nejsou úplným měřítkem a jsem rád, že se všichni závodníci cítí dobře a jsou zdraví. Samozřejmě by mě potěšilo, kdyby se v nadcházejícím etapovém závodě Istrian Spring Trophy povedl výrazný výsledek," shrnul své pocity po prvních dvou závodech sportovní ředitel týmu Vladimír Vávra. 

Vrcholem sezóny bude pro hradeckou stáj domácí ŠKODA AUTO mistrovství v silniční cyklistice v Opočně (18. – 21. června), kde budou závodníci Elkov Kasper obhajovat tituly mistrů v časovce i v silničním závodě. Společný český a slovenský šampionát bude zároveň nominací pro olympijské hry v Tokiu.