Den č. 3, 54 km, čas jízdy 2h 34m, průměrná rychlost: 21,5 trasa: Hurgada – Safaga

V hotýlku La Casa Beach jsem se vyspal konečně dorůžova. Vstávám ovšem až kolem půl desáté a ukrutně se mi nechce z postele. Dopoledne si nakoupím zásoby, vodu, stavím se na vynikající arabskou obědo-snídani sestávající se z omelety, zeleniny a humusu s výhledem na tyrkysové moře a kolem poledne teprve vyrážím. Nechci to dnes moc přehánět, potřebuju se nejdřív otestovat, nespálit se moc.

Celé odpoledne jedu poměrně jednotvárnou pouštní krajinou dolů směrem k súdánským hranicím, cesta ubíhá skvěle, jelikož mám celé odpoledne vítr v zádech. Kolem čtvrté přijíždím do města Safaga a jelikož v dojezdové vzdálenosti dnešního večera už dál nic neleží, zarážím pro dnešní večer zde. Štěstí mi přeje. Pláž, západ slunce, koupačka a další super hotýlek za super cenu 800 Kč i se snídaní. Co víc si přát? Snad jenom, aby mi zítra opět vítr napnul plachtu a popohnal mi tu mojí jachtu. Pak se líp jede, vo tom žádná.

Dnes jsem si rozložil na zadní brašny solární panely a testuji je, musím říct, že žádná sláva. Já jim začínám přezdívat ne nabíječka, ale „nevybíječka“, když v tom mám zapojený mobil, z něhož zároveň poslouchám podcasty nebo hudbu takřka skoro celý den, mobil se mi nevybíjí, jenom třeba o pár procentních bodů klesne, a to je celkem dobrý.. nemusím si tolik hlídat hladinu baterie u zařízení, které mi mimo jiné slouží i jako mapa, takže zcela si ho nechat vybít, není zrovna na čelním místě v seznamu mých priorit…

Brzy se těšte na čtvrtý díl...

Den druhý

Jan Hanz Novotný - Tibet - Na kole z Prahy do Tibetu

První z Hanzových cestopisů... kupte knihu a podpořte další expedice ;-)

Dojet na kole z Prahy až do Tibetu je rozhodně výzva, ale také životní zážitek, kterému se nic nevyrovná. Honzovu cestu provázely strasti a komplikace, které by vás ani ve snu nenapadly, avšak také nepřeberné množství dechberoucích výhledů, nových barev, kulturních tradic a zvyklostí a lidských příběhů.