„Kluci měli pět dní úplně bez kola. Cítil jsem na nich, že to bylo potřeba. Dobili baterky a odpočinuli si i psychicky,“ řekl šéftrenér Favoritu František Trkal.

Po pauze se opět naplno rozběhl trénink. „Část týmu absolvovala osmidenní soustředění v kopcích v Rakousku, v rámci přípravy jsme teď jeli z plného tréninku Dukovanské okruhy, kde skončil Petr Hampl třetí. Bylo to pro nás dobré rozjetí a závod nám ideálně zapadl do přípravy,“ prozradil František Trkal.

Teď na jeho svěřence čeká nabitý závodní program. „O nadcházejícím víkendu máme dvě jednorázovky v Rakousku, následně jedeme domácí etapový závod Vysočina a pak dvě jednorázovky UCI v Polsku. Jen máme trošku smůlu na zranění. Sestava je oslabena, Michal Procházka si při tréninku ve Španělsku zlomil klíční kost a je zhruba na měsíc mimo. Nedá se nic dělat, musíme se s tím popasovat,“ dodal šéftrenér.

Turné 4 drah

Turné 4 drah v Plzni a Praze bylo pro TJ Favorit Brno velmi úspěšné. V Plzni zvítězil Jan Voneš a záda mu kryl na třetím místě Adam Křenek. V juniorkách dominovala Veronika Jandová. Pražský závod opět ovládl Honza, Verča vybojovala druhé místo a Štěpán Široký třetí. „Jsem rád, že forma graduje k blížícímu se mistrovství republiky“, pochvaloval si Honza. V samostatné disciplíně madisonu juniorská dvojice Honza s Adamem podlehli pouze dvojici mužů z Prostějova a výborného výsledku dosáhli i kadeti Štěpán Široký a Petr Vavruša, když se prosadili na bronzovou příčku. „Se Štěpánem se mi jelo velmi dobře, je to moje první bedna v Českém poháru“ chválil Štěpána Petr.

V sobotu byl na programu silniční závod Dukovanské okruhy, který byl zařazen do poháru SCM2020 a proto se ho zúčastnili i ve velkém počtu. Juniorskou kategorii ovládl Michal Rotter před Vojtou Kadlecem (TJ Favorit Brno) a Davidem Kulhánkem. V juniorkách byla opět nejsilnější Veronika Jandová a v žácích podlehl Štěpán Telecký (TJ Favorit Brno) pouze čerstvému mistru republiky Danielu Mrázovi z Uničova. Starší žákyně ovládly děvčata se SCM2020 v pořadí Anna Jaborníková, Barbora Němcová (obě Sportcomplex Břeclav) a Anna Smutná (Drahanský sport). V kategorii žáků mladších druhé a třetí místo obsadila dvojice favoritu Kristián Vavro a Jan Morávek a mezi nejmladšími dětmi do 10 let zvítězil Jan Hubáček (TJ Favorit Brno).

Foto Favorit Brno