Tým mužů se zúčastnil několika dráhových závodů včetně mistrovství republiky. Křenek se stal celkovým vítězem Českého poháru na dráze, na republikovém šampionátu byl druhý v omniu a třetí v bodovacím závodě jednotlivců a ve vylučovacím závodě. Společně s Padělkem, Vencem a Rotterem získal také bronzovou medaili na mistrovství republiky ve stíhacím závodě družstev. Štěpán Široký nemohl závodit na všech akcích vinou zranění, které si způsobil na podzimním soustředění, ale i přesto v Českém poháru obsadil celkové druhé místo.

„Za ty dva měsíce jsme, myslím si, získali velmi slušné výsledky. Trénujeme pětkrát týdně společně a ten progres je znát," říká Jiří Hochmann, nový trenér mužů, bývalý dráhový reprezentant, několikanásobný mistr republiky a mistr Evropy. 

Rok 2022 zakončí muži i mládež Favoritu Brno na mezinárodních UCI závodech ve Slovinsku.

Mládež se připravuje a závodí pod vedením Jiřího Janoška. „Věnujeme se cyklistickému tréninku na silnici i na velodromu a pro zlepšení techniky šlapání jsme zintenzivnili trénink na válcích. Zázemí Favoritu Brno nám dovoluje zařazovat tréninkové hodiny v tělocvičně a posilovně," říká Janošek, svého času trojnásobný juniorský mistr světa na dráze. 

Kolektiv závodníků Favoritu Brno v nové sestavě začal v polovině října s přípravou na sezónu 2023. „Od 25. 10. jsme se sešli v hotelu Sykovec na Třech Studních v centru Vysočiny. Náplní čtyřdenního kempu byla především horská kola a kondiční program," dodává trenér mládeže. 

Zpestřením zimní přípravy budou těsně před koncem roku mezinárodní UCI závody na velodromu olympijského centra v Novo mesto ve Slovinsku, na které obdržel Favorit Brno oficiální pozvánku. Zúčastní se jich mužský i mládežnický tým.

„Podzimní blok závodů v pražském Motole přinesl několik dobrých výsledků na stupních vítězů, ale také kvalitní trénink po stránce fyziologické, technické a taktické, což je velká výhoda dráhových závodů," říká Libor Matějka, třetí z nového kolektivu trenérů.

Až do konce února je velodrom zájemcům k dispozici pro bezpečné najíždění kilometrů.

„Připravujeme a hledáme optimální závodní program pro novou sezónu. Podzimní příprava začala dobře a závodníci si zvykli na častější společné tréninky. Po Novém roce se budeme věnovat všeobecné objemové kondiční přípravě, která skončí běžkařským soustředěním v Krušných horách, potom se již rozběhne cyklistická příprava na první závody," nastiňuje program v začátku roku 2023 Libor Matějka.

Pro veřejnost zpřístupnil Favorit Brno v průběhu listopadu velodrom pro večerní ježdění. Pro zájemce je každé pondělí a středu až do konce února k dispozici osvětlený velodrom, který skýtá v zimních měsících výhodu bezpečného najíždění kilometrů. Otevřeno je od 17:30 do 19:30. Více informací o této službě naleznete na webu www.favoritbrno.cz.