70 kilometrů dlouhý závod juniorek nebyl zpočátku příliš atraktivní, na technickém okruhu sice postupně odpadaly slabší závodnice, ale národní tým velké británie kontroloval průběh závodu a snažil se připravit pozici pro Cat Ferguson. Taktika to byla naprosto jasná a dlouho úspěšná. Jenže Britky nebyly jediné s velkou kolektivní silou. Francouzky měly také svůj plán a ten byl mnohem agresivnější. 

V předposledním okruhu, více než 20 kilometrů před cílem, se ve stoupání utrhla Julie Bego a Britky tentokrát nedokázaly reagovat. Cat Ferguson nezachytila útok Francouzky a britský tým se najednou musel bránit. Za vedoucí cyklistkou se vytvořila skupina pronásledovatelek se 14 členkami. Britky zde byly čtyři a musely tvořit tempo, jenže se jim do toho pletly Francouzky, které se ve skupině držely tři. 

Britkám se nedařilo poskládat se na čele a soustředěně stahovat odstup a pokaždé, když se na čle objevila Francouzka, skupina se zastavila. To vedoucí Julie Bego pomáhalo držet náskok 20 sekund. Na konci předposledního okruhu málem upadla v jedné ze zatáček, uklouzlo jí zadní kolo, ale situaci zvládla a pokračovala ve vedení. Za jejími zády si soupeřky nastupovaly, párkrát to zkusila Cat Ferguson, ale neúspěšně.

Až nedaleko před cílem se zvedla Fleur Moors z Belgie a skupinu roztrhala. To však už bylo pozdě, Julie Bego projela bezpečně několik posledních zatáček a mohla slavit světový titul. Fleur Moors druhé místo neudržela, těsně před páskou ji předjela Cat Ferguson, ale o bronz nepřišla, čtvrté Italce Federice Venturelli kousek chyběl.

"Dva měsíce jsem všem říkala, že budu mistryní světa. Teď se mi to podařilo, takže jsem spokojená. Trénovala jsem na to velmi tvrdě," řekla Julie Bego v rozhovoru po závodě.

"Na titul mistra světa jsem myslela více než šest měsíců. Takže jsem byla hodně motivovaná, abych si vedla dobře," pokračovala. "Máme také skvělý tým. Několik nás mělo velkou šanci získat titul mistryně světa. Možná jsem nebyla nejsilnější na světě, ale měla jsem nejsilnější tým na světě."

V první skupině se udržela a na konečném 12. místě dojela Slovenka Viktória Chladoňová. Češkám se nedařilo, Nela Kaňkovská dojel na 41. místě s odstupem 6:56 a Kateřina Douděrová na 45. příčce (+8:27). Adéla Pernická nedokončila.