Právě společnost Premier Tech hraje v jejich případě velkou roli. Premier Tech několik posledních let sponzoroval Astanu, ale kvůli odlišným názorům na vedení předčasně ukončil spolupráci a hledal nový tým. Nejdále se jednání dostala s australským celkem BikeExchange, ale podle webu cyclingnews.com k dohodě nakonec nedošlo. Premier Tech byl ochotný investovat 5 milionů eur, ale chtěl za to 50% podíl v týmu. Gerry Ryan, dlouholetý majitel BikeExchange, na takové podmínky nepřistoupil a bude dále financovat svůj tým sám, s malou pomocí výrobce kol Giant. 

Fuglsang a Houle už se připravovali na přestup do BikeExchange, ale nakonec museli zvolit druhou variantu, přestup do Israel Start-Up Nation. Tento tým má také silné vazby na Kanadu, majiteli jsou Kanaďané. Premier Tech možná investuje do ISN, ale to zatím potvrzeno není. 

Jakob Fuglsang byl v posledních letech nejúspěšnějším závodníkem Astany, vyhrál monumenty Lutych - Bastogne - Lutych a Okolo Lombardie a a vítězil i na dalších závodech. Ale v letošním roce se neprosadil. Ve 36 letech je stále ambiciózní, ale zlepšovat se bude jen stěží. Přesto si věří: "Věřím, že přišel dobrý čas na změnu a také věřím, že s týmem můžeme navzájem těžit ze spolupráce. Můžu využít svých zkušeností a pomoci týmu dosáhnout budoucích cílů. Jsem si jistý, že v sobě mám ještě nějaká velká vítězství a start příští Tour de France v Dánsku bude mým velkým cílem."

"Jakob je vítěz, vyhrál monumenty, etapové závody a etapy Grand Tours. V ISN nahradí Dana Martina, závodníka s podobnými kvalitami, který letos ukončí kariéru," říká Sylvan Adams, spolumajitel týmu. Adams je jedním z nejštědřejších lidí v profesionální cyklistice, loni angažoval Chrise Froome a plánoval útok na vítězství na Tour de France. To se nestalo, přesto Froome v ISN zůstává a podle svých vlastních slov má v ISN smlouvu až do roku 2025. 

Adams do závodníků investuje spoustu peněz, ale vybírá si sice zkušené, ale dost staré jezdce. Dan Martin ukončil kariéru ve 35 letech, André Greipel končí ve věku 39 let. Lídry do budoucích let jsou Chris Froome (36), Jakob Fuglsang (36), Michael Woods (35), Sep Vanmarcke (33), Alessandro De Marchi (35), Daryl Impey (36) a Ben Hermans (35). Tým ISN jde proti současným trendům. Světové cyklistice vládnou velmi mladí cyklisté, ale Adams vsadil na hvězdy minulosti. 

Kanaďanovi Houlemu je 31 let a patří k prověřeným domestikům. Klíčovým závodníkem v Astaně ovšem nikdy nebyl a v minulosti i dnes mu pomáhá jeho národnost. "Když se vrátíme zpět v čase, tak si vzpomínám, že jsem osobně s Hugem závodil, když byl ještě junior a byl hrozně silný. Později jezdil za tým Spider Tech, který jsem podporoval. Je z něj dobrý profesionál a jak jsem mu už řekl po podpisu smlouvu, vrací se domů a bude závodit se svými krajany Mikem Woodsem a Guillaumem Boivinem," dodává Adams. 

Fuglsang i Houle podepsali tříletou smlouvu. Tým doposud potvrdil soupisku 24 závodníků pro příští sezónu, ve které ovšem chybí izraelští závodníci, kteří velmi pravděpodobně získají nové smlouvy.