Pro Belgičana je to první vítězství od loňské Tour de France a na poslední chvíli jím zachránil celý tým Bahrain–McLaren, který měl v Andalusii ze všech nejsilnější sestavu. Lídr Mikel Landa ale nepodal ideální výkon a po zpackané časovce se odsunul až na třetí místo v celkovém pořadí.

Před něj se vyhoupl včerejší vítěz Jack Haig z Micheltonu–Scott a Australan může odjíždět celkem spokojený. Jeho tým poměrně dlouho živil naději i na prvenství z dnešní časovky, ale Alex Edmondson se nakonec musí spokojit se třetím místem. V krátké, ale extrémně technické jízdě proti chronometru zaostal za nejlepším Teunsem o 2 vteřiny.

Jinak se ovšem letošní Ruta del Sol odehrávala téměř výhradně v horách. V nich vládnul Jakob Fuglsang, zaslouženě vyhrál celkové pořadí a zdá se, že je připraven vést Astanu i na Tour de France.

Je skvělé zahájit sezónu dalším vítězstvím na tomto závodě. Minulý rok byl zatím nejlepší v mojí kariéře a po tomhle triumfu doufám, že dokážu na své loňské výkony navázat. Byl to velmi těžký závod s velkou konkurencí a musel jsem bránit žlutý dres od první etapy. Jsem moc šťastný, že se mi to povedlo,“ zářil po svém úspěchu Dán.

Tým Bahrainu na něj nedokázal vyzrát a musí se spokojit se třetím, pátým a šestým místem. Mikel Landa, Dylan Teuns a Pello Bilbao díky své vrchařské kvalitě ojížděli vždy mezi nejlepšími a pro Bahrain zajistili alespoň první příčku v týmové soutěži.

Jediný český zástupce Petr Vakoč dnes dokončil na 95. pozici se ztrátou téměř 2 a půl minuty. Jeho nová stáj si v Andalusii obecně nevedla špatně. Dařilo se jí dostávat závodníky do úniků a Floris de Tier odjíždí jako šampion vrchařské soutěže. Vakoč se při svém debutu u nového zaměstnavatele nijak zvlášť nepředvedl.