Dánský cyklista byl loni jedním z nejlepších klasikářů sezóny. Vyhrál monument Lutych - Bastogne - Lutych, druhý skončil na Strade Bianche a Valonském šípu, třetí na Amstel Gold Race a čtvrtý na Kolem Lombardie. Letos se po několik neúspěšných pokusech na Tour de France chce soustředit na Giro d´Italia, jenže Corsa Rosa se termínově kryje s jeho oblíbenými klasikami Lutych - Bastogne - Lutych a Amstel Gold Race.   

Pro Astanu jsou však nejdůležitější třítýdenní závody a Fuglsang se musí přizpůsobit. Sám také touží uspět v celkovém pořadí Grand Tour, protože se mu zatím nepodařilo proniknout ani do první pětice. nejlépe byl sedmý na Tour de France. A na Giro si věří. 

Těším se na závodění a doufám, že závodní kalendář, který teď máme, se uskuteční. Jsem rád, že začnu na Strade Bianche. Těším se na červencové soustředění s týmem, bude fajn se potkat s kolegy na vysokohorském kempu. Pomůže nám to začít sezónu v dobré kondici," říká Fuglsang, který většinu pandemie strávil v Lucembursku, u rodičů své manželky. Zde měl lepší podmínky k tréninku než v Monaku.    

Rozhodně to bude rychlá a zběsilá sezóna po tolika měsících doma. Musíme být připraveni jezdit naplno od samého začátku. Jsem rád, že budu lídrem na Giro d´Italia, je to pro mě velká příležitost. byl to můj hlavní cíl v původní sezóně a naštěstí je to tak i teď. Opravdu se na to těším," ujišťuje Fuglsang své fandy.   

Nebude však moci obhajovat vítězství na Lutychu, který by se měl jet 4. října, den po startu Gira. A ani třetí místo na Amstelu (10. 10.). Před Girem ale může stihnout kromě Strade Bianche také Kolem Lombardie (15. 8.), kanadské jednorázovky GP Québec (11. 9.) a GP Montreal (13. 9.) a Valonský šíp (30 . 9.), takže všech klasik se letos vzdát nemusí.