Dánský cyklista tak pochopitelně zůstává i ve žlutém trikotu pro lídra a své vedení před Mikelem Landou navýšil na 14 sekund. Třetí a čtvrté místo celkového pořadí patří týmovým kolegům Landy z Bahrainu–McLaren. Pello Bilbao dnes skončil druhý a posunul se o 3 místa vpřed. Jen vteřinku na něj ztrácí Dylan Teuns.

Právě na něj dnes sázel Bahrain–McLaren v technickém závěru, kam přivedl čelní skupinku druhý muž celkového pořadí Mikel Landa.

Jack Haig a Dylan Teuns se několikrát pokoušeli nastoupit, ale když si v jedné zatáčce vytvořili drobný náskok, tak o něj okamžitě přišli v té další a přesně to se stalo i v naprostém závěru dnešního boje. Teuns najížděl do poslední pravotočivé zatáčky na prvním místě a na jeho zadním kole si připravoval útok jeho australský soupeř.

Jenže si asi pořádně nenastudovali profil klikatého finiše. Teuns přejel odbočku a Haig se jeho pohybem nechal zmást a oba museli prudce zabrzdit a Haig dokonce na chviličku sesednout z kola. Jejich chybu okamžitě potrestal Jakob Fuglsang, který před sebe nepustil dotírajícího Pella Bilbaa a získává druhou etapu na letošní Ruta del Sol.

Drobnou kaňkou pro něj může být ztráta prvního místa ve vrchařské soutěži. Floris de Tier ze stáje Alpecin–Fenix totiž vystoupal jako první na obě dnešní prémie první kategorie a posunul se do čela souboje o krále hor.

Počínání celého týmu pochválil jeho parťák Petr Vakoč: „Náš výkon byl dneska perfektní. V přední 44členné skupině jsme měli hned 5 zástupců – nejvíc ze všech,“ vyzdvihnul jediný Čech závodu, který byl součástí velkého úniku, z nějž sepozději oddělilo 10 jezdců. Mezi nimi už Vakoč nefiguroval, ale jeho tým v něm měl hned 3 závodníky. Jejich snaha byla ale marná a peloton je dohnal 3 kilometry před cílem. „Je velká škoda, že to nedotáhli až do konce,“ dodal zklamaně český cyklista.