Kazašská Astana ovládla závodní neděli, Ion Izagirre vyhrál poslední etapu Paříž - Nice a Jakob Fuglsang byl jednoznačně nejlepší v klasikářské etapě Tirreno - Adriatico s cílem v Recanati. Fuglsang dokončil s náskokem 40 sekund před Adamem Yatesem (Mitchelton - Scott) a Primože Rogliče (Jumbo - Visma) porazil o 56 sekund. Další cyklisté také dojížděli po jednom. Tom Dumoulin (Sunweb) ztratil 1:39, Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) 1:53 a Wout Poels (Sky) 1:57.  

Dánský cyklista se tak dostal na třetí místo celkového pořadí, ale stále ztrácí 35 sekund na Yatese. Ten byl po etapě také velmi spokojený, protože dokázal ujet Rogličovi a místo 7 sekund vede s náskokem 25 sekund a má tak velkou šanci udržet modrý trikot až do konce závodu. 

Roman Kreuziger (Dimension Data) dokončil nejtěžší etapu letošního ročníku na 45. místě se ztrátou 8:47 a v celkovém pořadí je až 27., +10:16. Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) dojel na 55. příčce. 

Adam Yates vede kromě celkového pořadí také bodovací soutěž. Nejlepším vrchařem zůstal Alexej Lucenko (Astana) a nejlepším mladým závodníkem Sam Oomen (Sunweb).   

Foto Sirotti