12. ročník závodu kategorie 1.1. 199 km a 630 vertikálních metrů. Belgie, často úzké cesty, občas dlažba, vítr, chladno. 7 World týmů, 10 Pro a 9 Conti. V sestavě Soudal Quick-Step Josef Černý.

Závod určený sprinterům, takže favorité Caleb Ewan (Lotto), Gerben Thijssen (Intermarché), Hugo Hofstetter (Arkéa), Ethan Vernon (Quick-Step), Sam Welsford (DSM) atd.

Zpočátku ujela devítka cyklistů z Pro a Conti týmů. 30 km před cílem se to trhlo na větru. Velkou zásluhu na tom měl Josef Černý, který se v průběhu závodu mimořádně angažoval v udávání tempa hlavní skupiny.

25 km před cílem, když skupina s Josefem dojela uprchlíky, se vpředu ocitlo něco přes 30 lidí s převahou jezdců Lotto, Quick-Step a DSM a většinou favoritů sprintu. Jenže 20 km před cílem se první dvě skupiny zase sjely dokupy, takže se ke spurtu chystal početný peloton. Lotto Dstny si vzorně opečovávalo Caleba Ewana. Ojedinělé pokusy o odpoutání byly spolehlivě likvidovány.

V hromadné koncovce se do toho borcům z Lotta pletli hlavně jezdci Arkéa Samsic, ale Caleb si dokázal ramenem udělat prostor, takže mohl zahájit v klidu závěrečný spurt. Jenže si možná věřil až moc. Na pásce ho seknul Gerben Thijssen. Třetí dokončil vítěz včerejší GP Criquielion Sam Welsford z DSM.