Velká cena RKCA, kde se utkali žáci, žákyně, kadetky a v samostatném závodě kadeti odstartovala, sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu. Hlavní kategorii kadetů pak vyhrál Matyáš Korbel (TJ Lokomotiva Beroun) se ziskem 44 bodů před Danielem Kuběnou s 31 body (ACS). Na třetím místě se umístil Aleš Icha  (Dukla Praha) s 23 bodů.

V 17:30 hodin vystartovali do Grand Prix Auto Matulka opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a ženy. Výhody náskoku k sbírání bodů tentokrát využil v prvním spurtu Petr Ruman (Cyklo Atom). Svojí formu potvrdil i v závěrečném spurtu a kategroii Masters suverénně vyhrál. Do boje o body se zapojila i Nela Slaníková (Team Dukla Praha) a vydřela 2 body. Navíc jako jediná z kategorie žen absolvovala plný počet kol a slavila vítězství v kategorii.

Po šesti odjetých kolech byla skupina masters a žen dojeta hlavním pelotonem. Do boje o body se pustil Richard Habermann. Nechyběl prakticky v žádném úniku a pojistil si tak bodově vítězství i v tomto díle Giant Ligy Plzeň 2023. Největší souboj pak byl mezi dvojicí Jan Ryba (AC Sparta Praha) a Petr Fiala (Xeelo cycling team). Ryba nakonec díky poslednímu spurtu předstihl Fialu o jediný bod.

V souboji o puntíkovaný dres měsíce června v Bageterie Boulevard prestige byl nejlepší junior Ondřej Šafránek (RKCA).

Ženám kralovala Nela Slaníková (Team Dukla Praha). Juniory vyhrál Jaromír Kohout (RKCA) a navíc v celkovém hodnocení obsadil 5. místo, kdy se vklínil mezi Denise Rugovace a Maximiliana Kerla. Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Petr Ruman (Cyklo Atom).

Richard Habermann v cíli: „Škoda že to nevyšlo, abychom komplet stupně vítězů ovládli pro Spartu“.

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 29. srpna v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 15:30 hodin, kdy startují žákovské kategorie.

loading...

Giant Liga 2023