Na okruhu se startem a cílem v Kyšicích u Plzně jsme dnes mohli v přímém on-line přenosu, který zprostředkovával RoadCycling.cz, vidět i za deštivého a chladného počasí ze strany nejlepších cyklistů aktivní, bojovnou cyklistiku.

Skvěle si počínal Martin Bárta, který od začátku závodu měl pod kontrolou téměř každý důležitý únik, aby se nakonec osamostatnil na čele závodu a dlouhé 35km sólo dotáhl až do vítězného konce. Martin vypadal na kole výborně a i výraz tváře v závěru závodu nenapovídal o nějakém krajním vyčerpání.

Výbornou výkonnost předvedl i Richard Kobr z domácího Roman Kreuziger Cycling Academy, který jako jediný se v sólovém pokusu snažil ohrozit Martina Bártu, ale ten na čele závodu náskok spíše navyšoval.

Mimořádně aktivně jezdil Stanislav Pátík z Tufo Pardus Prostějov, a i když na nejlepší dva nestačil, zanechal výborný dojem a jeho přístup k závodění se mu z dlouhodobějšího pohledu musí vyplatit.

Zhruba čtyřicítka mladých cyklistů, kteří v závěru tvořili hlavní skupinu, se nedokázala zorganizovat tak, aby dostala vepředu jedoucí osamocené tři cyklisty pod tlak a jejich spíše pasivní přístup nevypadal příliš optimisticky.

Výsledky.