Hirt si před rokem dojel pro etapové vítězství v nejtěžší etapě s dojezdem na vrcholu stoupání Džebel Achdar a také pro dres lídra celkového pořadí, který udržel až do konce Kolem Ománu. Právě vítězství v Ománu stálo za jeho nejúspěšnější sezónou kariéry, během které vyhrál královskou etapu Giro d'Italia a obsadil konečné šesté místo. A úspěch v Ománu dovedl Hirta i do nového angažmá. "Po Ománu jsem požádal svého agenta, aby se začal poohlížet po nějakém týmu, a už tehdy jsem mu dal jasně najevo, že si Soudal Quick-Step dokážu představit. Nešlo si nevšimnout, že jezdci, kteří přijdou do Quick-Stepu podávají lepší výkony a závodníci, kteří odjedou, jsou horší. Chtěl jsem si to také vyzkoušet, abych zjistil, o kolik se mohu ještě zlepšit," řekl Hirt pro deník Het Nieuwsblad. 

Podle svých nových týmových kolegů se Hirt v novém angažmá rychle chytil. "Daří se mu velmi dobře. Během několika měsíců mu už plně důvěřuji. Stáváme se také stále přáteli. Snadno se integruje a pro tým je rozhodně přínosem," tvrdí Remco Evenepoel. Právě současný mistr světa bude lídrem belgického celku na Giru a Hirt bude jeho horským domestikem. S tím český cyklista počítá a souhlasí: "Když máte v týmu někoho, jako je Evenepoel, je logické, že se vše točí kolem něj. Při tréninku je s ním zábava, ale jakmile za to vezme nebo jede interval, všimnete si, že jede tvrději než ostatní. Tak silného závodníka jsem opravdu ještě neviděl. Rád jsem kvůli němu odložil své ambice. Nemám moc vítězství a domestika v horách jsem dělal už v Astaně. Vyhovuje mi to."

V Ománu to však bude jiné, Evenepoel zde nestartuje, naskočí až na UAE Tour. Hirt bude mít volnost, počítají s tím i sportovní ředitelé, ale nebude jediný lídrem týmu. "Pokusíme se vyhrát s Timem Merlierem ve spurtu, ale nejen s ním, Jan tu v roce 2022 vyhrál a trať zná, totéž se dá říct o Faustovi Masnadovi, který loni v Ománu vyhrál etapu, a také Mauri Vansevenant může být úspěšný v těžších etapách. Tým je sebevědomý a doufejme, že ze závodu odjedeme s vítězstvím," říká Wilfried Peeters, sportovní ředitel Soudal Quick-Step.

Hirt se pokusí využít své tradiční jarní formy. Na začátku sezóny bývá v nejlepší kondici. "Sám pro to nemám vysvětlení, ale z nějakého důvodu jsem vždycky nejlepší v první části sezóny. Někteří jezdci se prosadí až na podzim, ale pro mě je to v první polovině roku. Na podzim jsem vždycky o něco horší. Občas si říkám, jak je to možné, ale nedokážu to nijak vysvětlit."

Kromě Hirta se v Ománu představí také Josef Černý, druhý Čech v sestavě belgického celku. Černý bude pomáhat lídrům na rovinách společně s Bertem Van Lerberghem, který bude také rozjíždět spurty Merlierovi. Do Ománu měl původně jet také britský vrchař James Knox, jenže onemocněl a nahradí ho Jordi Warlop z development týmu Soudal Quick-Step.  

Ještě před Kolem Ománu (11. 2. - 15. 2.) závodníci absolvují jednorázový závod Muscat Classic (10. 2.) a to ve stejném složení.