Zcela mimořádný den mají za sebou závodníci Deceunincku - Quick-Step Mikkel Honoré a Josef Černý. Český cyklista zaútočil se svým týmovým kolegou z původního šestičlenného úniku společně s Julienem Bernardem (Trek - Segafredo) pod stoupáním Urkaregi. 

10 kilometrů před cílem měla vedoucí trojice minutový náskok a poté předvedl Josef Černý famózní výkon a především díky němu uprchlíci udrželi za sebou zrychlující peloton. 5 kilometrů před cílem zaútočil Honoré a později se k němu přidal Černý a zbavili se Bernarda.

Poslední kilometr závodu byl už slavnostní přehlídkou českého a dánského závodníka. Pro vítězství si dojel Honoré, druhý skončil Černý a Bernard ztratil na třetím místě 17 sekund.

"Tohle byl výjimečný den. Když jsme se dostali do úniku, naším cílem bylo využít příležitosti co nejvíc. A jsem šťastný z toho, jak to dopadlo. Věřili jsme si, drželi jsme vysoké tempo a dotáhli jsme skvělý týmový výkon až do cíle. Můžeme být hrdí na to, čeho jsme dosáhli a tento den si budeme navždy pamatovat," říká Josef Černý.