Britský tým Sky pokračuje ve svém hledání nového partnera na další roky. Poté, co společnost Sky oznámila konec podpory týmu už po skončení letošní sezóny, se spekuluje o nových sponzorech. David Brailsford, ředitel celku Sky, jednal v Kolumbii se společností Ecopetrol, ale později oznámil, že dohoda je velmi nepravděpodobná. Nyní se spekuluje o britské společnosti Ineos. 

Ineos je ve skutečnosti nadnárodní společností, působící v chemickém průmyslu. Podle obratu (90 miliard liber) patří mezi dvě největší firmy v chemickém průmyslu a zaměstnává 18 500 lidí ve 22 zemích. Ineos většinově vlastní Jim Ratcliffe, s majetkem přes 21 miliard liber současný nejbohatší muž v Británii. 

Podle The Times je Ratcliffe nadšeným amatérským cyklistou a vzhledem k tomu, že žije v Monaku, mohl snadno přijít do kontaktu s Chrisem Froomem a dalšími jezdci týmu Sky. Ratcliffe často investuje ve sportu, koupil švýcarský fotbalový klub Lausanne a mluvilo se i o koupi slavné londýnské Chelsea, která patří ruskému podnikateli Romanu Abramovičovi. 

66letý Ratcliffe také vlastní jachtařský celek Ineos Team UK, za který bude závodit Ben Ainslie (čtyři zlaté a jedna stříbrná medaile na Olympijských hrách) ve slavném America´s Cupu. Je zřejmé, že se Jim Ratcliffe o sport hodně zajímá a kontakt se Sky je reálný. 

Ratcliffe do jachtařského celku Ineos Team UK už investoval 110 milionů liber. David Brailsford požaduje pro svůj cyklistický tým 35 milionů liber ročně. Tak by udržel své hvězdy a mohl pokračovat v nadvládě nad závody Grand Tours.     

Podle některých zrdojů je už vše téměř domluveno, Matteo Tossato, jeden ze sportovních ředitelů týmu Sky nedávo řekl, že nového sponzora tým představí už před startem italského Gira. Vše jsou stále pouhé spekulace, ale námluvy s Jimem Ratcliffem a společností Ineos vypadají mnohem reálněji, než jednání s kolumbijským Ecopetrolem. 

Foto Sirotti