V krátké etapě se samozřejmě hodně útočilo, v sólovém úniku se objevil i Štěpán Zahálka z českého národního týmu, ale nikomu z aktivních závodníků se nepodařilo zabránit hromadnému dojezdu. V tom patřil k favoritům český mistr Kryštof král, jenže se v tlačenici neprosadil až na úplnou špici a cílem projel na pátém místě. O dvě místa za ním skončil Matyáš Polák, zatímco vpředu se radoval Dunwoody před Belgičanem Aldem Taillieuem a Dány Antonem Louwem Larsenem a Nikolajem Ankerstjernem Klausenem. 

loading...

V celkovém pořadí se vlastně nic nezměnilo, stále vede mistr světa Albert Withen Philipsen s náskokem 20 sekund před Pavlem Šumpíkem. Třetí Senna Remijn z Nizozemska ztrácí 27 sekund a Nor Felix Orn-Kristoff 29 sekund. Belgičan Taillieu si v pátek připsal dvě druhá místa a poskočil na pátou příčku s odstupem 47 sekund.

Závod míru juniorů pokračuje v sobotu 134 km královskou etapou skrz Krušné hory, z Teplic do německého Olbernhau se třemi vrchařskými prémiemi. Start je naplánován na 14. hodinu z teplického Náměstí Svobody.