Israel Cycling Academy byl development týmem už v loňském roce, ale nebyl zaměřen pouze na cyklisty kategorie U23. V týmu proto byli také starší jezdci, včetně Dana Turka, který musel před letošní sezónou odejít. ICA se letos zaměří na závody U23. Cílem je vychovat izraelské závodníky pro WorldTour tým Israel Start-Up Nation. Ale potřeba jsou také zahraniční cyklisté, protože jen s izraelskými jezdci by tým nebyl konkurenceschopný.    

V ICA tedy bude jezdit těchto čtrnáct cyklistů: Juval Ben Moše (Izrael), Edo Goldstein (Izrael), Lahav Davidzon (Izrael), Omer Lahav (Izrael), Sanad Abu-fares (Izrael), Kogut Odet (Izrael), Juval Tsahor (Izrael), Rotem Tene (Izrael), Riley Pickrell (Kanada), Robin Plamondon (Kanada), Mason Hollyman (Velká Británie), Alastair McKellar (Austrálie), Taj Jones (Austrálie), Jakub Bouček (Česká republika). 

Bouček v loňském roce debutoval mezi muži U23 a zaujal především pátým místem na velkém Mistrovství republiky v Mladé Boleslavi, kde ho porazili pouze špičkoví závodníci Adam Ťoupalík, Zdeněk Štybar, Petr Vakoč a Michael Kukrle. Bouček už mezi juniory patřil k velkým talentům české cyklistiky, na světovém šampionátu v Anglii dojel devátý a po přestupu do Topforex - Lapierre zaujal svou výkonností. 

V Israel Cycling Academy by se měl podívat na velké závody kategorie U23, ale izraelský tým zatím není tak vyhlášenou líhní talentů, jakou je třeba kontinentální sestava DSM, kde od letoška závodí Pavel Bittner. "Zaměření se čistě na jezdce U23 nám umožní postavit silný tým v největších závodech této kategorie, jako jsou Lutych - Bastogne - Lutych a snad Baby Giro," říká Zak Dempster, hlavní sportovní ředitel Israel Cycling Academy. "Tyto závody jsou zásadní pro rozvoj mladých jezdců a je nezbytné, abychom tam bojovali o dobré výsledky. Pokud máme v našem vychovat další generaci jezdců WorldTour."

Jenže zatímco jiné týmy WorldTour pečlivě vybírají mimořádně talentované jezdce různých národností, ICA chce především vychovat dobré Izraelce a to je, vzhledem k nízké úrovni tamní cyklistiky, velmi složitý úkol. "Israel Cycling Academy je srdcem a duší našeho projektu od jeho založení v roce 2014. Program rozvoje zahrnuje nejtalentovanější izraelské jezdce do 23 let. Mohou se připravit na velké množství závodů,“ vysvětluje Ron Baron, spolumajitel ISN a ICA. 

"Abychom pomohli našim jezdcům stát se profesionály, budeme podporovat vybrané mladé cyklisty s vynaložením všech sil," říká sportovní ředitel Aviad Israel. Australan Dempster byl v minulosti profesionálním závodníkem a v akademii bude klíčovým mužem. "Někteří z našich jezdců už jsou v Evropě konkurenceschopní. Proto je důležité jim dát základ a závody potřebné k dalšímu kroku v jejich kariéře. Soustředíme se na to, abychom dohnali ztrátu a stali se cyklisty U23 na světové úrovni,“ dodává Dempster.

Jedním z prvních závodů ICA bude březnový etapák Kolem Rwandy.