Na programu závěrečná, profilově nejtěžší etapa. 150 km a přes 2600 výškových metrů. Matúš Štoček vstupoval do etapy s třísekundovou ztrátou na průběžného lídra Lindquista z dánského Restaurant Suri. Jen vteřinu za ním byl vítěz včerejší etapy Švéd Klyver z dánského IBT. Ještě 46. jezdec průběžného pořadí ztrácel na lídra pouhých 14 sekund. Stát se tedy mohlo cokoli. Roli mohla hrát každá vteřina, tedy i bonifikace na dvou rychlostních prémiích a potom v cíli.

Dnešní etapu režíroval hlavně Vorarlberg. Byli to také oni, kdo se v nejtěžším stoupání dne postarali o to, že vpředu zůstalo jen deset lidí. Z našich tam byl Jakub Otruba. Matúš Štoček, Dan Turek a Márton Dina jeli v druhé 17členné skupině. V poslední části etapy se Jakub pokusil něco udělat s celkovým pořadím a odjel společně se zkušeným Raicardem Zoidlem z Felbermayru. Byli to opět jezdci Vorarlbergu, kteří měli na svědomí to, že oba uprchlíci byli dojeti zhruba 10 km před cílem. 

S blížícím se cílem se vpředu začalo trošku taktizovat, takže se druhá skupina s třemi jezdci ATT Investmens přiblížila na dostřel, ale už to nestihla. Jakub Otruba (na titulním ilustračním snímku z druhé etapy Visit South Aegean Island) se ve spurtu prosadil na páté místo, což mu v konečném hodnocení vyneslo o jedno místo lepší celkový výsledek. Takže těsně pod stupni vítězů.

"Chěli jsme udržet pódium, což se těsně nepodařilo. To trošku kalí dobrý pocit z celé řecké mise. Zaznamenali jsme tu několik pódiových umístění, vyhráli první etapák, takže pochopitelně převažuje spokojenost," zhodnotil závody na Rhodosu Petr Kaltofen.