Hned v úvodu závodu, se do vedení dostali španělští jezdci. V každém okruhu se po technické pasáži ulicemi Trenta dostali cyklisté do čtyřkilometrového výjezdu, jehož poslední část byla ve všech deseti výstupech klíčová.

V druhé polovině závodu se v čelní skupině držel Petr Kelemen, v závěru osmého kola se mu podařilo dostat na druhou pozici za Švýcarem Balmerem. Po zlikvidování úniku na konci osmého kola se oba jezdci týmu Elkov Kasper sjeli v pelotonu. „Petr byl v úniku o kolo přede mnou. V posledním okruhu se ve stoupání opět odtrhla silná skupina, já jsem vyjel na vrchol a podařilo se mi dostat do úniku připojit,“ řekl po dojezdu Jakub Ťoupalík.

V závěru se před dlážděným dojezdem do finiše na čele utrhla sedmičlenná skupinka, do které se dvacetiletému rodákovi z Tábora nepodařilo dostat. „Bohužel jsem se nedokázal po sjezdu do města udržet v první skupině. S Holanďanem van den Bergem jsme zůstali za ní, jemu vyšla lépe poslední zatáčka, takže jsem dojel devátý,“ shrnul Ťoupalík a dodal: „S výsledkem v nejlepší desítce na tak velkém závodě jsem moc spokojený.

Petr Kelemen dokončil závod na 28. místě se ztrátou 1 minuty a 31 vteřin.