Předem avizoval neúčast v dnešním závodě tým Trek-Segafredo, jelikož po nedávných potížích s covidem se rozhodli dát si v týdnu preventivně pauzu a zapojit se zase až za týden na Brabantském šípu. Na poslední chvíli kvůli covidovém nálezu nenastoupil ani Groupama-FDJ, takže závod přišel o jednoho z horkých favoritů Arnauda Démara.

A nenastoupil ani Nacer Bouhanni (Arkéa) z oficiálně nejasných důvodů, ovšem je pravděpodobné, že to mělo souvislost s jeho nedávným incidentem, kdy ve spurtu nevybíravě a nesmyslně natlačil Jakea Stewarta z FDJ na hrazení takovým způsobem, že jen se štěstím nedošlo k pádu s vážnými následky. Rozhodčí Bouhanniho přesunuli na konec skupiny a jeho přestupek má řešit disciplinární komise UCI.

Stewart se nechal následně slyšet, že na něj v inkriminovaném momentě sáhla smrt, načež mu Bouhanni vzkázal, že se tedy nemá cpát do spurtů. Nejen za to si na sociálních sítích vysloužil spoustu nadávek včetně rasistických. Což zase mj. odsoudilo UCI. Pravdou je, že Bouhanni jezdí dlouhodobě přehnaně agresivně a nervózně a že má nejspíš potíže v sociální komunikaci, viz například jeho odchod z Cofidisu. Je pravděpodobné, že není v pelotonu příliš oblíbený a to vše mohlo sehrát roli v tom, že dnes se na startu neobjevil.

Za první hodinu od ostrého startu ujeli dnes cyklisté 50,7 km. Jelo se rychle a za větru. Výsledkem kromě řady pádů bylo, že se vepředu ocitly dvě skupiny, které když se 70km před cílem spojily, vytvořily 30členné pole závodníků, v němž měly početní převahu dva týmy: po 5 lidech tu měla Bora-hansgrohe a Deceuninck-QuickStep a to včetně Marka Cavendishe. A v jejich středu dva z největších favoritů Pascal Ackermann a Sam Bennett.

Po třech tu měl Alpecin, sice s Jasperem Philipsenem, ovšem bez Tima Merliera. A překvapivě tři lidi tu měl i kontinentální nizozemský Beat Cycling. Ostatní v tomto směru jen paběrkovali.

Pohybovali se tu kromě jmenovaných ale i další vynikající sprinteři, jako například Giacomo Nizzolo a Max Walscheid (Qhubeka), Marc Sareau (AG2R), Norman Vahtra (Israel), Danny Van Poppel (Inetrmarché) či Cees Bol (DSM).

Jelikož tu nebyl ani Elia Viviani, ani Alexander Kristoff, vyvíjely Cofidis a UAE, ke kterým se postupně přidávali další týmy či jednotlivci, největší snahu náskok zlikvidovat. Stíhací skupina počtem členů však příliš nepřevyšovala tu čelní, takže především Florian Sénechal (Deceuninck) a Marcus Burghardt (Bora), kteří desítky kilometrů neslezli ze špice, dokázali delší dobu držet pronásledovatele na uzdě v podobě dvouminutového rozdílu.

Za nimi jezdila dvojice Intermarché, takže podle přileb 2x Specialized a 2x český Force.

V závěru se rozdíl snížil, ale ne natolik, aby došlo ke spojení obou skupin. Na metě 2,5 km to zkusil sólo borec z Beatu, ale pokryl ho Van Lerberghe (Deceuninck), který se hned nato musel vypořádat s atakem i Van Moera z Lotta, aby pak převzal tempo na špici osobně.

Deceuninck jel v závěru na pohled profesorsky, asi si hodně věřili, ale lépe to zvládli cyklisté Alpecinu. Nejprve rozjel tempo Dries Do Bondt, jeho roli převzal Jonas Rickaert a z jeho závětří nejlépe zaspurtoval Jasper Philipsen! Oba borci dokázali za sebou zavřít Sama Bennetta a mohli tak slavit pěkné vítězství. Na třetí pozici se prodral Mark Cavendish.