Jak jste se připravovali na sezónu?

Sezónu jsme odstartovali týmovým soustředěním ve Španělské Andalusii. Kde jsme strávili 10 dnů tréninkem a stmelováním kolektivu. Byla fakt legrace a pohoda. Podle ohlasů z týmu se to líbilo a budeme v tom pokračovat. Samozřejmě pokračují tréninky ve skupinách i individuální.

Jak jste vstoupili do sezóny?

Prvním mužským závodem již druhým rokem je pro nás Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš ze seriálu Škoda cup. Takové závody jsou pro nás fakt hodně těžké a fandím klukům, že to jedou, i když vědí, že to s největší pravděpodobností nedokončí.  Ze 124 závodníků dokončilo v Bíteši 73 a vypadávají i profesionálové. Okolí se někdy diví, proč to jezdíme, když „na to nemáme“ a já odpovídám, že sbíráme zkušenosti a posouváme se pomalinku dál. Minulý rok jsme odjeli opravdu kousek a letos už to bylo o dost lepší. Respekt k závodníkům, kteří s pokorou nastupují na tak těžké závody a v pondělí jdou do práce nebo do školy.

Naše děvčata se ukázala na Lausitz cupu, v Sezemicích a v dalších závodech. Ukázala soupeřkám, že se s nimi musí počítat. Cinklo jim to.  A vím, že ještě tento rok dokážou vystrčit drápky.

Odstartoval zmíněný Lausitz cup v Německu, Giant liga, dále pak Českolipský silniční pohár, Jičínská Cyklopoint liga, Severočeská amatérská liga a další, takže závody jsou opravdu každý týden.

Samozřejmě závodí i naši bajkeři. Na sezónu se připravili zodpovědně a již sbírají i medaile na jednotlivých závodech. Klukům se povedla Jičínská 50, ELNIKA XC Hrádek, Kolo pro Život a další závody třeba i v sousedním Německu.

Jak vaše mládež?

Malí kluci to mají podobně jako velcí závodníci. Odstartovali závodem v Hlohovci, kde se jim to moc nepovedlo, ale nevadí. Na dalších závodech už to bylo o dost lepší, dokázali zvítězit v Sezemicích celkově a sbírají postupně jak zkušenosti, tak stupně vítězů. Je paráda vidět děti, jak bojují na závodě Českolipského silničního poháru a spurtují do cíle a prožívají spoustu emocí. Myslím, že je to naučí vyhrávat a taky se smířit s prohrou. S dětmi je ta práce asi nejkrásnější a jsme rádi, že mládeže máme v současnosti vzhledem k době relativně dost.

Plánovali jste etapové závody, jak to dopadlo?

Ženám bohužel zrušili Tour de Feminin, na kterém jsme letos měli poprvé startovat jako tým. Je těžká doba, tak doufáme, že se to příští rok organizátorům povede a na startu uvidíme dresy UNLIMITED KM TRADING CZ. 

Muži startovali na RBB Tour letos už podruhé. Musím říct, že letos byla o dost větší konkurence a druhá etapa ve větru opravdu drsná. A i tak se nám výkony jednotlivců podařilo posunout, což nás moc těší. Na RBB Tour je vždy pohodová atmosféra a pořadatelé fakt skvělí. Příští rok určitě nebudeme chybět. 

Co plánujete do budoucna?

Plánů máme tolik, že to asi všechno nestihneme (smích). Co ale plánujeme úplně nejvíc je to, že si to chceme opravdu užít a pořád se zlepšovat a posouvat. Všechny naše akce můžete sledovat na našem Facebooku a Instagramu. To, že to neděláme špatně, nám potvrzuje, že se nám postupně hlásí do týmu další závodníci z různých kategorií, kteří by rádi reprezentovali naše barvy. To nás nabíjí další energií a chutí se zdokonalovat nejen v pelotonu, ale i se zázemím a organizací. 

Nesmím zapomenout poděkovat sponzorům firmě KM TRADING CZ, Stravování Holec, Proprojekt, Tisk Šedivý a Městu Rumburk. Nejen v této těžké době si vážíme sponzorů a podporovatelů, bez kterých by to opravdu nebylo možné.