ROUVY díky simulaci reálného venkovního prostředí propojeného s GPS profilem trasy vytváří unikátní technologii rozšířené reality a umožňuje tak cestovat do reálných míst po celém světě komukoli, a to přímo z pohodlí domova. Trasy s rozšířenou realitou kombinují animované 3D jezdce a objekty s reálným videem od Norska po Jižní Afriku, od Brazílie po Japonsko, přes USA, Evropu až po Nový Zéland - celá zeměkoule je dostupná každému jezdci kdekoli a kdykoli doslova na pár kliknutí, a přitom nemusí opustit ani svůj obývací pokoj: „Obliba aplikace mezi cyklisty a triatlonisty roste každým rokem. Synchronizace dat s velmi populárním zařízením Garmin je dalším krokem, jak pomoci sportovcům propojit jejich sportovní úspěchy a motivovat je k dalším aktivitám,” říká Petr Samek, CEO ROUVY. 

ROUVY trasy s rozšířenou realitou jsou cesta k zábavnému a zároveň poctivému tréninku pro každého sportovce. Kombinace animovaných avatarů se skutečnými videi poskytuje nevšední formu tréninku. K dispozici je přes 10 000 HD tras a více než 600 ve 2K rozlišení. Díky rozmachu interaktivního fitness tak sezóna nekončí chladným a špatným počasím, ale plynule se přesune ven a všechny aktivity a dosažené mety jsou i díky spolupráci s Garmin® zaznamenány v tréninkovém deníku přehledně na jednom místě. Sportovec tak může perfektně analyzovat své výkony, lépe plánovat aktivity a postupovat v dalších kariérních úrovních - navíc získává za své výkony i speciální mince a další ocenění. Mince bude moci brzy použít i na vylepšení svého virtuálního avatara (tato možnost se připravuje) nebo na skutečné ceny od partnerů (jsou-li k dispozici). Ocenění získá např. za nasbíraných 3 280 km (mimochodem je to i celková vzdálenost závodu La Vuelta 2022) - jde o speciální odznak, který se objeví na veřejném profilu jezdce. Úspěchy jsou založeny na ujeté vzdálenosti, spálených kaloriích, nastoupaných metrech a liší se i rozsahem obtížnosti - od jednoduchých až po ty velmi těžké, vyžadující tisíce ujetých kilometrů.

Aby sportovci mohli nahrát své outdoorové aktivity do platformy ROUVY, musí mít předplatné a aktuální verzi aplikace. Aktivity lze přenést pomocí automatické synchronizace s Garmin Connect. Synchronizace dat nyní probíhá na Garmin zařízeních typu chytré hodinky a cyklo počítače s GPS. Na podpoře synchronizace dat z dalších aplikací a zařízení se pracuje. Další detaily zde.