Jestliže včera se dokázali prosadit sprinteři, i když závěr byl v nepříliš prudkém, ale dlážděném stoupání, tak dnes se dalo čekat, že se v cíli prosadí jiná specializace. Etapa ze Zamosce do Przemyslu dlouhá 201 km totiž byla sice po zvlněném začátku až do 160. km převážně rovinatá, ale závěr připravili pořadatelé o dost náročnější.

Nejprve přišly na řadu tři po sobě jdoucí kopce od 1,5 do 3 km, přičemž ten prostřední měl průměrný sklon přes 9 %. Vrchol třetího byl 22 km před cílem. A k cíli se cyklisté dostali po překonání 1,5 km stoupání s průměrem 8 %!

2 km po startu ujela pětice Cullaigh (Movistar), Stosz (Polsko), Van der Hoorn (Intermarché), Stalnov (Astana) a Langeveld (EF). Dostali maximálně ke 4 minutám.

90 km před cílem si k nim dojeli další tři: Boaro (Astana), Mullen (Trek) a Pöstlberger (Bora). 40 km před cílem atakoval Pöstlberger. Ostatní byli dojeti pelotonem.

25 km před cílem se za Pöstlbergerem vydal Ghirmay (Intermarché), dojel ho a ujel mu. 17 km před cílem ale i jeho pokus skončil. Hlavně zásluhou cyklistů Lotto Soudal, kteří připravovali půdu pro Tima Wellense. Ten to posléze zkusil sám, ale neuspěl.

V posledních kilometrech byl hodně vidět Matej Mohorič (Bahrain). Jenže 1,3 km před metou nastoupil Joao Almeida (Deceuninck). 400 metrů před cílem si ho dojel Diego Ulissi (UAE). Ale Almeida měl sílu na to, aby zaútočil znovu a vítězství si nenechal vzít. Ulissi dojel ve stejném čase na 2. místě a ze skupiny stíhačů se v samém závěru dokázal odpoutat Mohorič a neztratit na 3. místě ani vteřinu.

Lídr Ineosu a domácí hvězda první velikosti Kwiatkowski ztratil na 4. místě 4 vteřiny.

Almeida se po etapě oblékl do žlutého. Mohorič je první v bodovací soutěži, Paluta (Polsko) udržel dres nejlepšího vrchaře a Fedorov (Astana) sprinterský. Nejlepším týmem je Intermarché.