Obtížnost dnešní etapy spočívala v celkovém počtu nastoupaných metrů (2567) a v rozložení jednotlivých stoupání v průběhu 160 km z Tarnówa do Bukoviny Resort. Celá etapa byla dost zvlněná, ale rozhodujících se jevilo posledních 60 km, kdy se bylo nutno vypořádat nejprve s dvěma táhlými stoupáními, přičemž to druhé bylo dlouhé kolem 20 km a zakončené 4 km vrchařskou prémií o průměrném sklonu 5,3 %. A následně po sjezdu vystoupat do cíle na 4 km kopec, přičemž závěrečné 2 km přesahovaly 7 % průměrný sklon.

Takže k favoritům etapy logicky patřili ti, kteří byli v průběžné klasifikaci nejvýše: Almeida (Deceuninck), Ulissi (UAE), Mohorič (Bahrain) a Kwiatkowski (Ineos).

První VP se nacházela už na 14 km a nenechal si ji ujít držitel trikotu pro nejlepšího vrchaře Owsian (Polsko), čímž si zajistil jeho držení i pro zítřejší den. Po ní se vytvořil únik, v němž se ocitlo 5 mužů: Warbasse (AG2R), Canola (Gazprom), Valter (FDJ), Theuns (Trek) a Hermans (Intermarché). Snad s výkomkou Theunse všechno cyklisté, kteří dokáží velmi slušně přejet středně náročné kopce a kteří nejspíš tušili, že dnes je šance dotáhnout únik úspěšně do konce.

Tuhle představu ale kazil Quinten Hermans, jelikož zatímco ostatní měli ztrátu v průběžném pořadí 5 a více minut, on pouhých 40 sekund. Takže vyhrál sprinterskou prémii na 26. km a počkal na peloton. V opačném případě by byl únik bez šance a tak to kolegům nekazil. Takhle dostali uprchlíci až 4 minuty.

Peloton kupodivu pilotovali především pomocníci UAE, věřící v potenciál Diega Ulissiho.

35 km před cílem se pokusil dopředu sólově dojet Renard (Israel), ale neuspěl.

15 km před cílem odpadl Theuns, ale to už byl peloton na dohled 25 sekund.

Poslední zůstal vepředu Attila Valter, ale i on byl 7 km před cílem zpátky v hlavní skupině. A šlo se do finále.

Zpočátku cllového stoupání rozjel tempo Cavagna (Deceuninck), s ním se pokusil uviset Paterski (Polsko), ale marně. Naopak týmového kolegu dojel Honoré a pomocníkovi Ulissiho Covimu se ho nedařilo sjíždět. V posledním kilometru však na záda Honorého přivezl Kwiatkowského Geoghegan Hart (Ineos). Z jejich stínu zrychlil Mohorič (Bahrain), ale kousek před páskou přes něj šel muž ve žlutém Almeida!