Druhá polovina dnešní 160 km dlouhé závěrečné etapy byla profilově náročná, jelikož se jelo přes čtyři dost obtížná středně dlouhá stoupání. Z posledního z nich zbývalo do cíle 15 km ve sjezdu a po rovině.

Síla týmu Ineos Grenadiers ve srovnání s konkurenty v průběhu předešlých etap byla natolik přesvědčivá, že se jevilo jen málo pravděpodobné, že by s tím kdokoli, včetně druhé nejsilnější sestavy UAE Emirates, byl schopen něco zásadního udělat. 

S ohledem na profil etapy, zvláště její závěr, jakož i dosavadní výkony v průběhu tohoto etapáku, se jako dva největší kandidáti etapového vítězství jevili Mathieu Van de Poel (Alpecin) a Ethan Hayter (Ineos).

Po 5 km se vytvořil únik. Byli v něm Wandahl (Bora-hansgrohe), Van den Bossche (Alpecin-Fenix), Martin (Eolo-Kometa), Carboni (Itálie), Cortese (Mg-K Vis), Van der Berg (EF Education), Goldstein (Israel-Premier Tech), Paquot a Meens (Bingoal Pauwels) a hlavně Josef Černý a Remi Cavagna (Quick-Step Alpha Vinyl).

Maximum náskoku dosáhli po 75 km. V té době činil 8,5 minuty. 50 km před cílem se z vedoucí skupiny odpoutalo trio, v němž byli společně s Israelcem i oba borci Quick-Step. Trio dokázalo navýšit náskok na hlavní skupinu k 9 minutám!

20 km před cílem se vydal na sólovou akci Josef Černý a za ním se vytvořila skupinka, v níž dva jeho původní souputníky doplnil Van den Berg. Ten se však dlouho neudržel, takže veškerá práce na stíhání Josefa padala na bedra Goldsteina.

10 km před cílem měl Josef náskok na další dvojici 30 sekund. 3 km před cílem atakoval Cavagna, zbavil se Goldsteina a vydal se za Josefem, který na něj čekal. 500 metrů před cílem se oba sjeli a cílem projeli společně s rukama nad hlavou.

Na prvních místech v konečném pořadí se nic nezměnilo. Vyhrál Dunbar před Tulettem (oba Ineos), který se stal nejlepším mladíkem. Třetí byl Hirschi (UAE). Bodovací soutěž vyhrál další cyklista Ineosu Hayter, vrchaře Garosio z Biesse-Carrera a týmy Ineos o 5 sekund před UAE.