Odpověď možná přinese už sobotní etapa s výjezdy na Col Hourcére, Larrau a Larra-Belagua. Etapa s cílem na Tourmaletu ovšem ukázala, že dobrou formu mají všichni tři, zatímco zbylí soupeři už se jen snaží držet krok. A těmi reálnými soupeři o místa na madridském pódiu jsou už jen Enric Mas a Juan Ayuso.

Jumbo-Visma se otevřely různé taktické možnosti po odpadnutí Remca Evenepoela ve stoupání na Aubisque, 89 kilometrů před cílem závodu. Nizozemský tým se držel svého plánu udržovat vysoké tempo za pomocí domestiků Roberta Gesinka a Wilca Keldermana a v cílovém stoupání na Tourmalet už to bylo na lídrech. 

Vingegaard, Kuss a Roglič dodrželi naplánovanou taktiku a ta vyšla perfektně. "Vingegaard měl dnes dovoleno útočit," říká Marc Reef, sportovní ředitel Jumbo-Visma. "Kuss díky tomu mohl chytat útoky ostatních jezdců na celkové pořadí a Roglič měl povoleno zaútočit až na závěr, protože jsme věděli, že je ze všech nejvýbušnější. Když Vingegaard ujel, čekali jsme s Kussem na ten správný okamžik," vysvětluje Reef. 

Vingegaard jel dlouho vpředu sám a i když se za nám taktizovalo, tolik času na ostatní nenajel. Takže z toho nakonec těžil i Kuss, který zaútočil kilometr před cílem, ujel ostatním a projel cílem se ztrátou 30 sekund za Vingegaardem. Stále tak má náskok v celkovém pořadí. "Ostatní měli co dělat, aby Jonase stáhli. Měli jsme početní převahu, proto jsme to mohli takto udělat. Ale potřebujete také dobré nohy. Kuss už na Giru a Tour patřil k nejlepším vrchařům na světě a teď to potvrzuje. Byla to skvělá týmová práce. Momentálně jsme v dobré pozici," dodává Reef. 

"Bylo to jako ve snu," přidává svůj pohled sám Kuss. "Jsme nadšeni z toho, jak jsme dnes využili naše síly. Jsme v dobré pozici, ale teď nás čeká další těžká horská etapa. Je to na nás."

Ačkoliv etapu vyhrál Vingegaard, Američan rozhodně nevypadal o nic hůř, právě naopak, Vingegaardovi etapové vítězství vynesla taktika, ne převaha ve stoupání. Kuss má reálnou šanci celou Vueltu vyhrát. Do cíle však zbývá ještě osm etap a rodák z Colorada už má za sebou Giro d´Italia i Tour de France. Sobotní etapa bude jeho 70. závodním dnem v letošním roce a únava se může dostavit kdykoliv. Zdá se, že o vítězství na Vueltě ho může připravit jen smůla, únava, nebo někdo z týmových kolegů. Soupeři na to nejsou dost silní. 

Těžko si představit, že by Vueltu vyhrál někdo z jiného týmu, než je Jumbo-Visma, tolik smůly nizozemský tým mít nebude. Hlavním cílem je Vueltu vyhrát, ale momentálně se Kuss, Roglič a Vingegaard mohou snažit obsadit první tři místa a zajet tak dokonalou Grand Tour. To se naposledy stalo v roce 1966, tehdy tým Kas-Kaskol dojel na prvních třech místech a také na páté, šesté a sedmé příčce. 

O kompletním pódiu v Jumbu zatím nemluví nahlas, hlavním cílem je Vueltu vyhrát pro tým, ať už to bude kdokoliv. "V celkovém pořadí jsme tři na prvních třech místech. Je to perfektní ve všech směrech a naším cílem je vyhrát. V tuto chvíli to vypadá slibně," dodává Vingegaard.