„Bude to pro mě úplně nová zkušenost, úplně nový lidé, nové prostředí,“  říká osmnáctiletý odchovanec prostějovského klubu. Svou budoucnost tedy spojuje se silnicí, na kterou se Israel Cycling Academy zaměřuje. Doposud slavil velké úspěchy zejména na dráze, letos se stal mistrem světa a Evropy v madisonu společně s Milanem Kadlecem a loni v omniu. V madisonu a bodovacím závodě má také stříbro ze světových šampionátů. Na silnici však moc vidět nebyl.

„Musím udělat hodně práce abych svůj potenciál na silnici co nejvíce rozvinul a maximálně využil této velké příležitosti. K tomu mi věřím pomůže pobyt ve španělské Gironě, kam bych se měl přesunout a zapojit do týmové přípravy. S manažerem týmu jsem také mluvil o mém dráhovém působení a mám příslib, že mě tým pro dráhové akce reprezentace bude uvolňovat,“  dodává Štec v tiskové zprávě svého současného klubu. 

V prostějovském oddílu vyrostl, začal zde jezdit od žákovských kategorií a pod dohledem trenéra Martina Cetkovského se dostal až na juniorský dráhařský vrchol. Velmi důležitá je pro mě také podpora rodiny. A to nejen proto, že v tomto školním roce mě čeká maturita, což bude určitě pro skloubení s přípravou a závody velmi náročné. Rozhodně však nechci s prostějovským klubem ztratit kontakt. Určitě budu rád za možnost si na domácím prostějovském velodromu zatrénovat, nebo třeba zazávodit při Memoriálu Otmara Malečka. V prostějovském klubu jsem vyrůstal od mladších žáků a v mnohém mu vděčím za to, čeho jsem v cyklistice dosáhl.“ 

Štec je dalším českým cyklistou, který po letošní sezóně odchází do development sestavy velkého týmu. Milan Kadlec, jeho kolega z dráhové reprezentace, získal smlouvu s farmou WorldTeamu DSM, stejně jako Adam Seeman. Oba letos byli ještě juniory, stejně jako Štec. O tři roky starší Jakub Ťoupalík zase odchází z nejlepší české silniční sestavy Elkov Kasper do development týmu EF Education - EasyPost.  

V Israel Cycling Academy už v minulosti působili čeští závodníci Daniel Turek a Jakub Bouček. Ten zde jezdil do letošní sezóny, ale už v dubnu ukončil závodní kariéru v pouhých jedenadvaceti letech. Letos si Israel - Premier Tech vytáhl hned tři jezdce z akademie do prvního týmu, Itala Marca Friga, Kanaďana Dereka Geeho a Brita Masona Hollymana. Bohužel i pro ně izraelský tým letos sestoupil z WorldTour do druhé divize a nezajistil si ani divokou kartu na všechny podniky WorldTour, pouze na jednorázové závody.