Vloni jsme zažili jednu situaci, kdy nás chtělo cestovat pět a všichni s kolem. To je na jedno auto už celkem dost, ale dalo se to zvládnout. S koly za autem a jedním na střeše.

Kodiaq to zvládnul Pět cyklistů, pět kol a medvěd Kodiaq, my jsme se dovnitř poskládali. A kola naložili především na zadní nosič pro čtyři kousky. Hakr na tažné zařízení pro tři kola jde rozšířit o přídavný adaptér Trip Top a tím vám dovolí převážet hned čtyři kola.

Kompletní nosič na tři kola s adaptérem pro čtvrté. U tak vysokého auta jako je Škoda Kodiaq je nakládání kol na zadní nosič rozhodně pohodlnější, než varianta na střechu.


Ale ani za limuzínou to není špatná volba, v tomto případě model HAKR Trip 2 TOP Plus pro dvě kola.

Kola jsou z čelního pohledu za siluetou auta schovaná, což se určitě projeví na spotřebě a jízdních vlastnostech vozidla.

Pokud máte na autě tažné zařízení, je to asi nejlepší volba pro převoz kol. Když jej nemáte, trochu se vám to prodraží, pořízením nosiče i nového tažného zařízení.

Nosiče jsou sklopné, takže nebrání přístupu do zavazadlového prostoru a uchycení je dobře stabilní, takže se o své miláčky nemusíte strachovat.

Určitým nedostatkem tohoto převozu kol je to, že za autem, kde dochází k víření, jsou kola vystavená většímu znečištění než na střeše.