Sezónu zahájil už 13. února na španělské jednorázovce Jaén Paraiso Interior a od té doby nepřestal vítězit. Během 16 závodních dnů si připsal 10 vítězství! Náročný závodní program ho prý neunavuje. Nejezdím příliš mnoho závodů. Myslím, že můj závodní program je dobře poskládaný, udržuje mě psychicky svěžího. Ale může za tím být také touha všude zajet dobrý výsledek. Teď už také vím, že mě čeká období, kdy si trochu odpočinu a pak budu znovu trénovat směrem k Tour de France. Čeká mě vysokohorské soustředění v Sierra Nevadě. Nejdřív ale Amstel Gold Race, řekl v rozhovoru pro Wielerflits.nl.

Pogačar má za sebou své nejúspěšnější jaro kariéry, poprvé vyhrál Kolem Flander, ale také Paříž-Nice. Už by mohl být zcela spokojený a soustředit se na přípravu před Tour de France. Jeho největší rival Jonas Vingegaard už jarní sezónu ukončil a odpočívá před těžkým tréninkem na největší závod světa. Pogačar jale není pouze favoritem Tour, ale také jedním z nejlepších klasikářů světa a byla by škoda, kdyby ardenské klasiky vynechal.

Na Amstel Gold Race se opravdu těším. Nebude snadné vyhrát, ale startujeme s ambicemi. Každopádně se chci soustředit až do Lutych-Bastogne-Lutych, vysvětluje. Pořád mám hlad po vítězstvích. V Monaku jsem dobře potrénoval a cítím, že forma ještě nezmizela.

S Amstelem má minimum zkušeností, startoval pouze jednou a nedokončil kvůli zažívacím problémům. Stoupání v Nizozemsku jsou krátká, většinou ještě kratší než ve Flandrech a Pogačar by potřeboval o něco delší, aby dokázal utrhnout všechny soupeře. I na Kolem Flander k tomu využil především nejdelší helling Oude Kwaremont. Přesto věří, že Amstel bude dostatečně selektivním závodem. Stoupání jsou poměrně krátká, to ano, ale Amstel je dlouhý závod se spoustou kopců. Ve finále budou mít všichni unavené nohy. Pak se opravdu nepozastavujete nad tím, že jsou ta stoupání krátká.

V posledních letech jsem Amstel sledoval v televizi. Je to vždy velmi zajímavý a také taktický závod. Na startu je hodně nebezpečných soupeřů. Ale soupeři mi nikdy nedělají velké starosti. Těším se na závod a uvidím, jak se bude vyvíjet, říká zcela vyrovnaný, ale stále ambiciózní Pogačar. Naším cílem je vyhrát. Nebude to snadné, očekávám těžký závod.