Hned po odmávnutí ostrého startu se rozhořel tradiční boj o účast v úniku. Už po 7 km byla vepředu trojice, ke které se zanedlouho přidalo dalších pět cyklistů. Zástupce tu měla Astana (Zacharov), Bardiani, Burgos, Caja Rural a čtyři kontinentální týmy. Mezi nimi stejně jako včera cyklista nizozemského Abloc.

Vitalij Buts z domácího Salcano Sakarya BB měl eminentní zájem o dvě vrchařské prémie, takže se zítra oblékne do dresu pro nejlepšího vrchaře.

Druhá část etapy se odehrávala v městských a příměstských aglomeracích na širokých silnicích dálnice nevyjímaje. Zima a vítr. Takže těžká cyklistická nezáživná rachota.

Na sjíždění uprchlíků vyčlenily po člověku týmy, které měly svého zástupce ve včerejší první šestce: Rally, Uno-X, Delko, Deceuninck, Alpecin a Israel.

Rychlostní prémii na 110. km vyhrál Zacharov a stihl i druhou 18 km před cílem. To už byl peloton na dostřel.

V těchto pasážích musel v pelotonu všechno odřít Stijn Steels z Deceunincku.

Poslední odvážlivci byli pohlceni hlavní skupinou 9 km před cílem. A začal klasický boj o pozice do spurtu.

V posledních dvou kilometrech se nejlépe zorganizoval tým Israele, který se ocitl na čele v pěti lidech. Jenže 800 metrů před cílem před něj najeli tři borci Alpecinu a vypadalo to na jasnou záležitost, když vyslali do spurtu Jaspera Philipsena.

Zabel rozjížděl Greipelovi, ale ten na Philipsena rychlostně neměl. Jenže zezadu až ze šesté pozice se prokličkoval dopředu Mark Cavendish a na cílové čáře byl o půl bicyklu před Philipsenem.

Jeho radost byla nepopsatelná!

Mark se tímto počinem dostal i do čela průběžné klasifikace.

Fabio Jakobsen do spurtů vůbec nechodí a závod pojímá čistě tréninkově.